Care este diferența dintre Marea Britanie și Regatul Unit al Marii Britanii. Tu știai?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Tu știi care este diferența dintre Marea Britanie și Regatul Unit al Marii Britanii? Iată explicația.

Alegeri prezidentiale 2024

Insulele Britanice sunt un grup de insule în largul coastei de nord-vest a Europei. Cele mai mari dintre aceste insule sunt Marea Britanie și Irlanda. Cele mai mici includ Insula Wight. În Evul Mediu, numele Britania era, de asemenea, aplicat unei mici părți din Franța cunoscută acum sub numele de Bretania, scrie shtiu.ro.

Marea Britanie a intrat în uz pentru a se referi în mod specific la insulă. Cu toate acestea, acest nume nu a avut nicio semnificație oficială până în 1707, când regatele rivale ale insulei, Anglia și Scoția, au fost unite ca Regatul Marii Britanii. Irlanda, între timp, a fost efectiv o colonie engleză încă din secolul al XII-lea, iar după apariția Marii Britanii, a rămas sub influența coroanei britanice. În 1801, s-a alăturat în mod oficial Marii Britanii ca o singură entitate politică, care a devenit cunoscută drept Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei sau, pe scurt, Regatul Unit.

Cu toate acestea, uniunea a durat doar până în 1922, când Irlanda (cu excepția a șase comitate din nord ) s-a separat. Irlanda a devenit curând o republică suverană, iar fostul său partener a luat numele oficial de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Prin urmare, Marea Britanie se referă pur și simplu la Anglia, Scoția, Țara Galilor și insulele din jur, în timp ce Regatul Unit le cuprinde pe cele trei care alcătuiesc Marea Britanie (Anglia, Scoția, Țara Galilor) și Irlanda de Nord, scrie farandwide.com.

Regatului Unit, "o locaţie şi o ţară separată", după Brexit

Post-Brexit, Marea Britanie a depăşit India, devenind a patra cea mai favorabilă destinaţie de investiţii din lume, conform unui studiu realizat în rândul directorilor a peste 5.000 de companii, a anunţat vineri preşedintele PricewaterhouseCoopers, Bob Moritz, transmite Reuters. Regatul Unit a părăsit oficial UE la sfârşitul lunii ianuarie 2020.

Topul primelor trei destinaţii de investiţii din lume - Statele Unite, China şi Germania - a rămas nemodificat faţă de studiul din anul precedent realizat de PwC, în timp ce Marea Britanie şi India au schimbat poziţiile.

Atracţiile Regatului Unit s-au modificat "după ce a devenit o locaţie şi o ţară separată", a afirmat Moritz la Reuters Global Markets Forum, observând că firmele din SUA şi Germania par a fi în special favorabile investiţiilor în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel