Tu știi care este diferența dintre Nutella și Fineti? Vei fi surprins.
NUTELLA
Nutella este o cremă de cacao cu alune îndulcite, produsă de Ferrero. A fost creat inițial în Italia în timpul celui de-al doilea război mondial, când brutarul Pietro Ferrero a adăugat alune măcinate la o ciocolată pentru a compensa lipsa de cacao din țară.
Michele Ferrero, creatorul Nutella și Kinder Surprise, a murit în 2015, la 89 de ani. Ferrero Giovanni, fiul lui Michele Ferrero, a devenit director executiv al imperiului de ciocolată după ce fratele său mai mare Pietro, moștenitorul ales, a murit de un atac de cord în 2011, în Africa de Sud. Familia Ferrero se afla în topul celor mai bogați oameni din lume al revistei Forbes pe locul 30, cu o avere estimată la 23,4 miliarde de dolari.
Această cremă de ciocolată și alune este consumată în multe feluri și este folosită în mod obișnuit ca topping pentru pâine prăjită, clătite și vafe. Deși Nutella este în prezent clasificată ca topping de desert, Ferrero a făcut eforturi pentru ca răspândirea să fie reclasificată ca topping de mic dejun, similar cu gemul, scrie shtiu.ro.
Nutella conține: zahăr (sfeclă sau zahăr rafinat din trestie, în funcție de locul în care este produs), ulei de palmier, alune (fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 dintre aceste nuci dulci), cacao, lapte praf degresat, lecitină din soia, vanilină.
FINETI
Fineti oferă două tipuri de cremă de ciocolată. Primul este „Fineti spread – Cacao, alune și lapte”, în timp ce celălalt este „Double Cocoa”. Textura este netedă și cremoasă. Dar dacă ești un iubitor al cremei Nutella, s-ar putea să fii dezamăgit de gustul Fineti. Aceasta din urmă este mai puțin dulce și are mai puțină ciocolată, dar este mult mai accesibilă din punct de vedere financiar.
Fineti conține opt ingrediente: zahăr, ulei vegetal obținut dintr-o singură plantă sau mai multe, lapte praf degresat, pudră de cacao, pastă de alune, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome.
Crema de ciocolată poate fi folosită la numeroase prăjituri și torturi. Aceasta este destul de versatilă și îndrăgită de toată lumea. Ba mai mult de atât, rețeta se prepară din doar două ingrediente. Un alt avantaj pe care îl are este timpul de gătire. Crema este gata în doar 7 minute. Ingredientele de care aveți nevoi sunt 250 grame de ciocolată amăruie și 250 grame de unt cu 82 la sută grăsime. Mai întâi veți avea nevoie de o cratiță în care veți topi untul și ciocolata la foc mic. Alimentele vor fi lăsate până ce se vor tipi în totalitate.
În tot acest timp va trebui să amestecați din când în când pentru ca compoziția să nu se prindă de oală. La final, crema obținută se va pune într-un bol și se la lăsa la congelator sau la frigider până se va întări. Ulterior, se va scoate de la rece și se va segmenta cu ajutorul unei linguri. Aceasta se mixa la o viteză mică, apoi se va mări treptat. Pe parcurs veți observa că umplutura se va deschide la culoare. În momentul în care va deveni aerată, o puteți folosi la prăjituri, torturi sau pentru decorarea lor. Din cantitățile menționate veți obține suficientă cremă pentru a umple un tort. Trebuie să aveți în vedere că este destul de calorică, având 3130 kcal. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu