Ai tot auzit de sarea de Himalaya, dar nu știi cu ce diferă de cea de masă? Ar fi bine să te informezi, înainte de a merge în supermarket.
Sarea de Himalaya poate fi o alternativă la sarea rafinată din comerţ. Este o sare pură, netratată chimic şi fără adaosuri, care are un gust mult mai bun comparativ cu sarea de masă. Conţine 84 de minerale şi oligoelemente din cele 92 ce se găsesc în organism. Culoarea roz a sării din Himalaya se datorează conţinutului de oxid de fier.
Sarea de Himalaya menţine un nivel optim de apă în organism, esenţial pentru buna funcţionare a proceselor metabolice şi pentru activitatea eficientă a celulelor. În plus, aceasta sare este folosită pentru eliminarea toxinelor din corp, prin bai minerale ce detoxifica organismul.
Sarea de masă poate fi obţinută din apă de mare, dar şi din bucăţi de sare. Cea din urmă trece printr-o mulţime de procese de prelucrare şi nu conţine alte minerale în afară de sodiu. Sarea de masă este tratată cu iod, un mineral care ajută creierul, dar şi cu o substanţă care o face să nu se lipească la umiditate care, de obicei, conţin aluminiu, care are efecte negative asupra sănătăţii.
Vezi și: Care este diferența dintre zahărul brun, zahărul alb și zahărul brut
- facilitează asimilarea elementelor nutritive din alimentele consumate
- menţine sănătatea sistemului cardiovascular
- sprijină funcţia respiratorie
- echilibrează pH-ului organismului
- reduce semnele de îmbătrânire
- îmbunătăţeşte calitatea şi durata somnului
- previne crampele musculare
- întăreşte oasele
- scade tensiunea arterială
- îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
- detoxifică organismul
- înlătură semnele de îmbătrânire
- scade tensiunea arterială
- previne deshidratarea
- poate reduce simptomele febrei şi gripei
Vezi și: Care este diferența dintre sarea iodată și sarea neiodată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu