Atunci când vrei să te apuci de anumite preparate, prăjituri care necesită un anumit gramaj de făină, trebuie să alegi acest ingredient cu atenție. Citește codurile inscripționate pe pachetele cu făină, înainte. Ce înseamnă fiecare.
Publicitate
Făina 000
Această făină se produce din cereale cu un conținut ridicat de gluten și proteine vegetale și este potrivită pentru prăjituri, pentru aluaturile elastice precum cele din care se fac choux-urile sau foile de plăcintă și ștrudele, scrie libertateapentrufemei.ro. Poate fi folosită pentru orice aluat în care se pune drojdie, dar mai puțin pentru pâine. Pentru a obține această făină albă și pufoasă, în procesul de fabricație se folosește clor.
Făina 650
Această făină are un procent mai ridicat de gluten și poate fi folosită pentru pâine, pentru aluaturile de pizza, pentru covrigi și, în general, pentru produsele de patiserie care trebuie rumenite.
Vezi și: Borșul din comerț, toxic. Cum îți "otrăvești" singur mâncarea - Ce conține borșul la plic
Făina 550
Este măcinată din cereale mai moi, cu un conținut mai scăzut de gluten, și poate fi folosită la majoritatea tipurilor de aluaturi, deși nu vor crește la fel de pufoase ca atunci când folosești făina dură. Poate fi folosită și la pâine, și la plăcinte sau la gogoși, dar este mult mai bună pentru biscuiți sau pentru foitaje.
Făina 1050
Pentru această făină se folosește întregul bob de grâu, inclusiv tărâțele și germenii, fiind mai bogată din punct de vedere nutritiv. Făina integrală conține mai multe fibre decât făina albă, dar are un conținut mai scăzut de gluten, de aceea aluatul nu va crește la fel de pufos ca în cazul făinii 000.
Vezi și: Care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt
Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu