Care este stadiul lucrărilor de modernizare a Stației Electrice de Transformare Reșița

Sursa foto: Facebook Transelectrica
Sursa foto: Facebook Transelectrica

Lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Reșița progresează rapid și sunt programate să fie finalizate în primul trimestru al anului 2025.

Citește și: Materia care lipsește din școlile din România! Poate fi obligatorie prin Constituție

Lucrările de retehnologizare a Stației Electrice de Transformare Reșița, una dintre cele mai importante componente ale Axului Banat, avansează rapid, cu termenul de finalizare prevăzut pentru primul trimestru al anului 2025.

Proiectul, esențial pentru zona de vest și sud-vest a Rețelei Electrice de Transport, este monitorizat îndeaproape de către autoritățile din domeniu. Recent, Președintele Directoratului, Ștefăniță Munteanu, și directorul Direcției Investiții, Dorinel Vladu, au efectuat o vizită pe șantier pentru a discuta stadiul lucrărilor cu reprezentanții contractorilor – Asocierea Siemens Energy SRL, Electrogrup SA și Retrasib SA.

Te-ar mai putea interesa și: Iohannis s-a cazat la Paris într-un apartament care costă cât o garsonieră. Reacția lui Marcel Ciolacu / video

Până la acest moment, lucrările la nivelurile de tensiune de 110 kV și 220 kV au fost finalizate, iar gradul de realizare a stației de 400 kV a atins 70%. Stația Reșița joacă un rol crucial în rețeaua electrică din vestul țării, facilitând trecerea Axului Banat la tensiunea de 400 kV, un proiect realizat cu fonduri europene prin intermediul Fondului pentru Modernizare. Această investiție va consolida atât rețeaua națională de transport a energiei, cât și interconexiunea cu rețeaua ENTSO-E.

Sursa foto: Facebook Transelectrica

În plus, dezvoltarea stației de 400 kV la Reșița va permite operaționalizarea Liniei Electrice Aeriene de interconexiune dublu circuit Reșița-Pancevo. Unul dintre circuitele acestei linii urmează să fie pus în funcțiune în noiembrie 2024, marcând un pas important în creșterea capacității de transport și interconexiune a energiei electrice între România și Serbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel