Care este starea celor 13 beneficiari ai azilului groazei din Mureș, transportați de urgență la spital. Raed Arafat: O persoană este piele și os

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Raed Arafat, șeful DSU, a spus care este starea beneficiarilor azilului groazei din Mureș, transportați de urgență la spital.

 

Mai mulți beneficiari ai azilului groazei din Mureș au fost transportați de urgență la spital, după ce au fost găsiți în condiții improprii. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a precizat la Antena 3 CNN că este vorba despre 13 persoane și a vorbit despre starea acestora.

"Sunt 13 persoane în total care au fost duse în total la Unitatea de Primiri Urgențe de la Târgu Mureș. Am ținut legătura cu medicii de acolo, dar și cu șeful UPU, cei 13 sunt sub evaluare, unii dintre ei au fost relocați la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureș, iar alte persoane s-ar putea să necesite internare la spital, la alte secții. Cel puțin una dintre persoane este în stare foarte avansată de malnutriție, adică este piele și os, atât pot să spun", a spus Raed Arafat.

Ce se va întâmpla cu acești oameni

Raed Arafat a explicat și ce se va întâmpla cu acești oameni după ce vor fi stabilizați

"Cei care necesită internare vor fi internați, cei care nu necesită internare vor fi relocați. De altfel, deja colegii de la UPU și de Smurd au pus la dispoziție mașinile pentru relocare la alte centre identificate, bineînțeles, de autoritățile care au competență în acest sens. Și vor fi relocați toți, deci centrul nu va mai avea nicio persoană", a precizat Raed Arafat.

Precizăm că la Centrul de îngrijire și asistență "Căsuța Lu'Min" au fost găsiți șapte oameni care erau ținuți la subsol, în mizerie. Totul a ieșit la iveală după ce cineva a sunat la Secția 3 Poliție Rurală Râciu prin apel 112 și a anunțat că la subsolul unui imobil, din Bărdești, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii. 

VEZI ȘI: Azilul groazei din Mureș, acolo unde oamenii erau ținuți la subsol, a rămas fără licență. Radu Tudor: Sunt centre de tortură!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel