Care este starea de sănătate a fetiței de 7 ani, victimă a accidentului din apropierea Parcului Pantelimon

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Fetița de 7 ani, victimă a accidentului din apropierea Parcului Pantelimon, a fost supusă unei intervenții care a durat nouă ore.

Micuța, victimă a unui accident rutier cauzat, duminică, de un tânăr de 17 ani, în apropierea Parcului Pantelimon din București este în stare relativ stabilă, fiind intubată și ventilată mecanic. Ea a fost operată la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Fetița a fost supusă unei intervenții care a durat nouă ore. Piciorul se mai ținea într-o fâșie de piele. Medicii au încercat o replantare, au făcut tot ce s-a putut pentru a-i salva piciorul, dar nu se perfuza. Probabil a durat circa două ore până să intre în operație, până a scos-o de sub mașină etc, până a ajuns la spital. Astfel sângele s-a coagulat, s-a trombozat în vasele rupte. Organul de transplant este ținut în condiții specifice, aici situația este diferită. Probabil că piciorul va trebui amputat pentru a nu se ajunge la infecție sau cangrenă. 

Amintim că un accident rutier grav a avut loc duminică seară, 28 iulie, pe Șoseaua Gării Cățelu, în parcarea exterioară a parcului Pantelimon din Capitală. Doi copii, frate și soră, se aflau pe trotinetă și se îndreptau spre casă alături de mama lor când au fost loviți. În urma impactului, băiețelul de 9 ani a murit, iar fetița a ajuns la spital, având nevoie de o operație de replanatare a membrulului stâng inferior.

Tânărul aflat la volan a fugit inițial de la locul accidentului, apoi a fost identificat de polițiști. Acesta are 17 ani și nu deține permis de conducere. Era însoțit de un tânăr de 19 ani care avea carnet, iar mașina era împrumutată de la un alt tânăr.

Tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI ALE ZILEI:

Un minor în vârstă de 17 ani, o femeie de 47 de ani şi o alta în vârstă de 67 de ani au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs luni între două autoturisme, pe A1, la kilometrul 27, pe sensul de mers spre Capitală, în sprijin fiind solicitat un elicopter SMURD.

"ISU Giurgiu a fost solicitat în urmă cu puţin timp să intervină pe A1 Bucureşti-Piteşti, în urma producerii unui accident rutier la kilometrul 27, pe sensul de mers spre capitală. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere dotate cu modul de descarcerare, două ambulanţe SMURD şi SAJ. Echipele de salvatori au constatat că în accident au fost implicate două autoturisme. Ambele maşini se aflau în afara părţii carosabile, una dintre acestea fiind găsită răsturnată de o parte, în vegetaţia de pe marginea drumului, iar într-unul dintre autoturisme erau trei persoane rănite, în sprijin fiind solicitat şi elicopterul SMURD", se arată, luni, într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Poliţiştii au anunţat că fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

"Pe autostrada A1, la kilometrul 27, în localitatea Ulmi, judeţul Giurgiu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a trei persoane. Din primele cercetări a reieşit faptul că o femeie, de 47 de ani, din judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism, pe autostrada A1, la kilometrul 27, ar fi intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de către un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Zătreni, judeţul Vâlcea. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea a trei persoane. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0, cercetările fiind continuate de către poliţişti", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Giurgiu.

Persoanele rănite au fost transportate la un spital din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel