Care este temperatura corectă la care să beți ceaiul în sezonul rece. Dorobăț: ”Asigură o motilitate la nivelul bronhiilor”

FOTO: Freepik @aleksrybalko
FOTO: Freepik @aleksrybalko

Ceaiul de plante este printre recomandările băuturilor pe care le puteți consuma atunci când sunteți răciți. Dar care este temperatura potrivită la care trebuie consumat acesta astfel încât să obțineți, pe deplin, beneficiile pe care le doriți.

Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit. Când ești răcit, temperatura ideală pentru a bea ceai poate varia în funcție de preferințele personale, dar, în general, multe persoane preferă ceaiul fierbinte sau călduț pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii.

În mod obișnuit, temperatura apei folosită pentru prepararea ceaiului este între 85°C și 95°C. Aceasta este suficient de fierbinte pentru a elibera aromele și substanțele active din ceai, precum antioxidanții, și pentru a oferi un confort termic.

Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este temperatura corectă la care trebuie să bem ceaiul când suntem răciți pentru a nu agrava simptomele bolii.

Totuși, dacă temperatura ceaiului fierbinte pare prea caldă sau iritantă pentru gâtul tău inflamat, poți să îl lași să se răcească puțin sau să adaugi apă rece pentru a ajunge la temperatura dorită. Este important să te asiguri că ceaiul nu este prea fierbinte pentru a evita să agravezi iritația gâtului sau să provoci disconfort.

În final, temperatura la care să bei ceaiul când ești răcit depinde de preferințele tale personale și de nivelul de confort. Este important să te asiguri că ceaiul este suficient de fierbinte pentru a elibera substanțele active, dar să nu fie prea fierbinte pentru a provoca disconfort suplimentar.

”Ceaiul nu trebuie să fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Acesta trebuie băut la o temperatură de ceea ce numim ”călduț”. Ajută prin faptul că asigură o motilitate la nivelul bronhiilor. Bronhiile au niște mișcări foarte fine, de curățare a propriilor bacterii. Citește mai departe pe DCMedical.

Citește și: De ce să mâncăm struguri românești. Vlad Ciurea, despre beneficiile lor: ”Este foarte interesant fenomenul”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel