Care este ultimul loc în care va ajunge coronavirusul. Izolare EXTREMĂ

În data de 12 ianuarie 2020, coronavirusul nu depășise încă granițele Chinei, țara în care a apărut. Totul a început a doua zi.

În data de 12 ianuarie 2020, coronavirusul nu depășise încă granițele Chinei, țara în care a apărut, conform BBC. A doua zi, 13 ianuarie 2020, virusul a devenit o problemă globală, când primul caz de infecție din afara granițelor țării originare a fost înregistrat în Thailanda.

În ziua de astăzi, la mai puțin de trei luni de la evadarea coronavirusului din China, lumea are mai bine de 1.000.000 de cazuri de infectare, chiar și în țării precum Nepal și Nicaragua. În timp ce numărul morților crește încontinuu, iar spitalele lumii sunt întinse la limită, există locuri în care coronavirusul încă nu a ajuns.

18 națiuni fără Covid-19

Organizația Națiunilor Unite însumează 193 de țări membre, iar, până pe 2 aprilie, 18 națiuni nu au raportat încă infectări cu coronavirus, virusul care provoacă Covid-19: Insulele Marshall, Micronezia, Nauru, Coreea de Nord, Palau, Samoa, Sao Tome și Principe, Insulele Solomon, Sudanul de Sud, Tadjikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu, Yemen, Comore, Kiribati și Lesotho.

Unele dintre acestea cel mai probabil nu au raportat cazurile. De exemplu, Coreea de Nord și țările distruse de război, precum Yemen, nu au raportat cazuri de infectare din motive evidente.

Insulele mici cu câteva sute de vizitatori anual

Cu toate acestea, există țări în care virusul nu a ajuns. Cele mai multe sunt insule mici, cu puține vizitatori. De fapt, șapte din cele mai puțin vizitate locuri ale lumii, după datele ONU, nu au coronavirus.

Chiar dacă sunt extrem de depărate și au puțin vizitatori, unele țări iau în serios amenințarea Covid-19. Președintele unei țări a declarat deja stare de urgență. Este vorba despre Nauru, în Oceanul Pacific, care este la 320 de kilometri de orice alt loc de pe planetă – Insula Banaba este cel mai apropiat țărm. Cel mai mare oraș „mare" legat de Nauru prin linii aeriene este Brisbane, Australia, la mai bine de 4.000 de kilometri distanță.

Al doilea cel mai mic stat ca suprafață și ca populație

Statul Nauru este a doua cea mai mică țară ca suprafață, după Monaco. Când vine vorba de populație, Nauru se plasează din nou pe locul doi, cu doar 10.000 de locuitori.

Cu doar 160 de turiști anual, Nauru nu se joacă cu Covid-19. Motivul este unul simplu: o țară cu un singur spital, fără ventilatoare artificiale și cu prea puțini asistenți este o victimă sigură a coronavirusului. Așadar, măsurile au fost luate din timp. Pe 2 martie, călătorii din China, Coreea de Sud și Italia au fost interziși în Nauru. La 5 zile distanță, Iranul a fost adăugat pe listă.

Măsurile extreme continuă

La jumătatea lunii martie, Nauru Airlines a suspendat zborurile către Fiji, Kiribati și Insulele Marshall, iar singura linie rămasă după această decizie, către Brisbane, Australia, mai permitea un singur zbor la două săptămâni. În plus, cei care intră în țară prin această modalitate trebuie să stea 14 zile în carantină.

„Vrem să ținem lucrurile la graniță", a spus președintele Lionel Aingimea. „Folosim aeroportul nostru drept graniță externă, iar facilitățile de tranzit drept graniță internă". Persoanele din carantină sunt verificați zilnic, iar testele sunt trimise în Australia, la verificare. Bineînțeles, toate au venit negative până acum.

Nauru nu este singura țară din Pacific care a declarat stare de urgență: Kiribati, Tonga, Vanuatu și altele au procedat la fel, iar aceste locuri sunt, cel mai probabil, ultimele care vor fi trecute pe lista coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel