EXCLUSIV  Care sunt cadourile neutre și când sunt acestea folosite. Radu Leca: Avem nevoie ca măcar de sărbători să fim normali

FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp

Psihologul Radu Leca a  vorbit, la Pastila de frumusețe, despre cadourile neutre pe care mulți le fac celor din jur, dar și condițiile în care se apelează la acestea.

”Observ cu o tristețe pe care nu o pot ascunde că, din punct de vedere cognitiv și emoțional, societatea românească se îndreaptă către un abis. Avem nevoie ca măcar de sărbători să fim normali, din punct de vedere emoțional. Ce cumpărăm, când cumpărăm, de ce cumpărăm și în mod special pentru cine cumpărăm?

Fiindcă și aici există un element care se numește așa: diferența pe care cel ce cumpără o realizează între membri familiei. În funcție de importanța pe care aceștia o au în mintea sa. Cu cât, din punct de vedere structural-emoțional, subiectul se află în supărare, enervare, mohorâre, tristețe, față de un anumit membru, cadoul lui va fi neutru”, a declarat psihologul Radu Leca în emisiunea Pastila de frumusețe de la DCNews și Spectacola.

Potrivit acestuia, lista de cadouri neutre cuprinde: ”celebrele căni pe care le poți inscripționa, acum devenind și căni termice, ca să aibă un efect anume, brățările, toate elementele care se srtâng în pumn, palme, de tip squash, ca să îți elibereze stresul, hainele inscripționate și tot ceea ce poate fi cuprins, cumva, în categoria nefolositor”, a mai spus psihologul.

Cadourile scumpe, pe lista darurilor importante

Ca să echilibreze lucrurile în privința cadourilor, Radu Leca exemplificat și o listă de  daruri care sunt importante, ca valoare.

”Celebrele abonamente all-inclusive la sălile de fitness au devenit extrem de populare. Celebrele abonamente de telefonie mobilă și internet plătite pentru un an, în avans, ca să dai bine. Telefoanele scumpe, achiziționaet în rate pe care le folosești un an, le dai înapoi și iei altele în rate.

Anumite excursii, chiar și city-break-uri, în care ajungi extrem de obosit și unde te poți bucura doar câteva ore de ceea ce vezi. Te întorci acasă și plătești rate timp de un an de zile. Ele sunt elementele expuse în celebrele liste de cadouri importante”, a mai spus psihologul.

Citește și: Psihologul Leca, palmă pentru părinți înainte de Crăciun: Ce sunt eu pentru copil? O piatră de gâtul lui. De ce? Fiindcă nu l-ai învățat să își strângă bani pentru ceea ce își dorește

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel