Care sunt cele mai bune alimente pentru stimularea cerebrală. Pot fi integrate cu ușurință în dietă

Care sunt cele mai bune alimente pentru stimularea cerebrală. Pot fi integrate cu ușurință în dietă. FOTO: Freepik @its_al_dente
Care sunt cele mai bune alimente pentru stimularea cerebrală. Pot fi integrate cu ușurință în dietă. FOTO: Freepik @its_al_dente

Alimentația echilibrată poate ajuta starea de sănătate. Cum ne putem stimula funcția cerebrală prin alimentație.

Învățarea, gândirea, rezolvarea problemelor, luarea deciziilor și capacitatea de a fi atent, toate fac parte din ceea ce înseamnă funcția cognitivă. Menținerea sănătății cerebrale are un impact major în prevenirea declinului cognitiv, iar alimentația echilibrată și sănătoasă are un rol important în acest sens.

Deși se spune că declinul cognitiv este ceva specific adulților în vârstă, este necesar să acordăm o atenție sporită încă din timpul vieții de adult, astfel încât să ne putem bucura cât mai mult de o minte sănătoasă.

Studiile arată că alimentele pe care le includem în dieta noastră joacă un rol esențial în susținerea funcției cerebrale, a retenției memoriei și a bunăstării cognitive generale.

În general, dovezile arată că dietele sărace în grăsimi par să protejeze împotriva declinului cognitiv, la fel ca și urmarea unor modele alimentare care includ dietele mediteraneene, DASH (recomandată în cazul persoanelor hipertensive) și MIND, dieta combinată dintre cele două.

Alimentele care stimulează funcția cerebrală

Dacă sunteți în căutarea unor alimente specifice pe care să le includeți în dieta generală sănătoasă pentru a vă susține sănătatea cognitivă, nu căutați mai departe de această listă de 9 alimente care stimulează creierul.

Ouăle

Sunt o sursă naturală de nutrienți care susțin sănătatea creierului, inclusiv colina, luteina și zeaxantina.

Colina din ouă ajută la susținerea sănătății creierului pe tot parcursul vieții, la orice vârstă și în orice etapă, inclusiv memoria, gândirea, starea de spirit și multe altele.

Luteina a fost asociată de mult timp cu sănătatea ochilor, dar cercetările au descoperit că luteina poate juca un rol important și în cogniție.

Ciupercile

Ciuperca este mult mai mult decât un înlocuitor de carne, fiind principala surse de ergotioneină din raionul de produse vegetale.

Ergotioneina este un aminoacid cu rol antioxidant și antiinflamator.

Nucile clasice

Nucile sunt singurele nuci de copac care sunt o sursă bună de acizi grași omega-3 ALA, motiv pentru care sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului.

Iar consumul acestor nuci care sunt pline de această grăsime sănătoasă poate combate stresul oxidativ și inflamația - doi factori de declin cognitiv.

Afinele

În timp ce afinele de cultură sunt un adaos pozitiv la o dietă de susținere a sănătății creierului, afinele sălbatice au demonstrat în mod specific că ajută adulții mai în vârstă care se confruntă cu viteze mai lente de procesare cognitivă să gândească mai repede, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în Nutritional Neuroscience.

Ceaiuri

Există patru ceaiuri care sunt clasificate ca fiind ceaiuri adevărate: ceaiul negru, oolong, verde și alb.

Datele au arătat că un consum de ceai adevărat poate scădea riscul de deteriorare cognitivă și demență.

Somon

Acidul omega3, acidul docosahexaenoic (DHA), este important pentru dezvoltarea adecvată a creierului și pentru cogniție. Această grăsime unică este conecentrată în creier și joacă un rol important în funcționarea creierului. Acest tip de acid gras Omega 3 se găsește în peștii grași, precum somonul.

Portocalele

Portocalele au o mulțime de nutrienți și compuși vegetali care pot juca un rol pozitiv în sănătatea cognitivă atunci când sunt incluse într-o dietă echilibrată, inclusiv vitamina C, tiamină, vitamina B6 și hesperidină.

Legume cu frunze verzi

Includerea legumelor cu frunze verzi, cum ar fi crețușca și spanacul, poate contribui la încetinirea declinului cognitiv în rândul populației în vârstă.

Pepene roșu

Pepenele roșu este o sursă de mulți nutrienți care susțin sănătatea creierului, inclusiv licopenul, un compus vegetal.

Licopenul prezintă proprietăți neuroprotectoare datorită funcționalității sale antioxidante și antiinflamatorii, arată EatThis.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doar pepene timp de o săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel