EXCLUSIV  Care sunt cele mai comune complicații ale operațiilor estetice. Dr. Alexandru Daniel Hernic explică și „psihologia frumuseții” / Video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @stefamerpik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @stefamerpik

Dr. Alexandru Daniel Hernic, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, a fost invitat la emisiunea „Ultrapsihologie", de pe DC News.

Alături de psihoterapeutul Ramona Dumitru (Popescu) și psihologul Radu Leca, Dr. Alexandru Daniel Hernic a explicat care sunt cele mai comune complicații ale procedurilor estetice. 

„Sunt chirurg plastician. Focusul meu principal este chirurgia estetică, cu precădere chirurgia estetică a sânului. Am activitate pe chirurgia estetică a fetei și pe chirurgia de remodelare corporală, tot ce înseamnă fillere, toxină botulinică și mijloace de rejuvenare facială sau corporală.”, a spus Dr. Alexandru Daniel Hernic. 

Psihologul Radu Leca a explicat ce înseamnă noțiunea de psihologie a frumuseții.

Psihologia frumuseții se bazează pe ideea de frici, în mare majoritate. Ideea de psihologie a frumuseții se bazează pe elemente care intră sub noțiunea de patologia fricilor. De exemplu, frica de îmbătrâni, frica de a fi neplăcut din punct de vedere fizionomic, frica de a nu ți se vedea anumite riduri la nivel facial, frica de a nu fi vizualizat de către copii îmbătrânit înainte de vreme și ai nevoie, la un moment dat, ca în această psihologie a frumuseții să conștientizezi noțiunea de anxietate și noțiunea de tulburare de tip comportamental, mergând pe ideea că există și persoane care cu asta se hrănesc la nivel emoțional.”, a explicat Radu Leca. 

2. -imagine fara descriere- (ultrapsihologie_19317800.jpg)

Care sunt cele mai comune complicații sau efecte secundare ale procedurilor estetice

„O să discutăm despre chirurgia sânului. Ca și complicații, în literatură sunt multe. Vorbim de hematoame, infecții, contractură capsulară, vorbim de un anumit tip de cancer care se cheamă Breast implant-associated anaplastic large cell lymphoma (BIA-ALCL), vorbim despre insatisfacția pacientelor vizavi de rezultatul obținut, dar strict la ceea ce facem noi, la modul cum o facem, complicațiile cele mai frecvente sunt minime, mai ales pe partea de chirurgie de augmentare, chirurgie de lifting a sânului, chirurgie de lifting și augmentare. De ce sunt complicații minime? Pentru că procedurile sunt extraordinar de bine examinate, extraordinar de bine executate, iar condițiile de execuție sunt premium.

3. -imagine fara descriere- (alexandru-daniel-hernic_97438400.jpg)

Dr. Alexandru Daniel Hernic

Chiar și așa, nimeni nu-ți spune că un gest chirurgical este lipsit de riscuri. Nu avem cum să spunem asta. Ca și frecvență, aș spune că modul de cicatrizare al pacienților sau al pacientelor pentru că deși folosești aceleași materiale premium pentru fiecare, deși folosești tehnici premium pentru fiecare pacient, cicatricea este a chirurgului până în săptămâna a treia, ulterior intervine corpul și interacțiunea dintre corp și materialele pe care le folosești care generează cicatrici.

Din săptămâna a treia, când corpul intră în faza de cicatrizare hiperplastică, adică atunci când cicatricile se consolidează, se sintetizează foarte mult colagen și cicatricea devine roșie și dură. Avem tot felul de mijloace: lasere, masaje, siliconoterapie. Putem ghida pacientul din aproape în aproape, ceea ce și facem.", a spus Dr. Alexandru Daniel Hernic la emisiunea „Ultrapsihologie", de pe DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel