Află în articol care sunt cele mai sănătoase banane: verzi, galbene sau maro.
Bananele sunt bogate în potasiu și fibre, conțin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A și de două ori mai multe vitamine și minerale. Potrivit unor studii, aceste fructe reduc presiunea arterială, două astfel de fructe pe zi scăzând-o cu 10%. Zece banane pe zi pot reduce presiunea sângelui aproape la fel de mult ca și medicamentele, grație potasiului conținut. Unii preferă să le mănânce atunci când sunt mai verzi, alții le preferă când sunt mai coapte și le pot simți din plin dulceața. Totuși, nu toate sunt la fel de sănătoase.
Bananele verzi conțin amidon rezistent și sunt bune la slăbit. Potrivit nutriționiștilor, acest tip de amidon acționează precum fibrele atunci când ajunge în organism, scrie Realitatea.net, citând eva.ro.
Bananele galbene conțin mai mulți antioxidanți. Aceștia ne feresc de boli grave. Totodată, bananele galbene conțin dopamină, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă și a celor degenerative. Acestea sunt mult mai dulci decât cele mai verzi.
Babanele maronii, care au coaja foarte coaptă, au cea mai mare cantitate de zahăr, însă au în continuare și foarte mult potasiu. Acesta este foarte util pentru sănătatea inimii și a oaselor. Fructele foarte coapte conțin, de asemenea, și triptofan, un aminoacid care conferă starea de bine, ameliorează stările depresive, anxietatea și ajută la un somn mai odihnitor.
Bananele nu sunt recomandate pentru consum persoanelor care urmează un tratament pentru boli cardiace. De asemenea, cei care au constant migrene trebuie să evite bananele, aceste fructe nu fac decât să amplifice durerile neplăcute de cap. Nu în ultimul rând, bananele ar trebui evitate de cei care au probleme la rinichii. Află AICI ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe banane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News