Fructele sunt un adaos extrem de nutritiv, delicios și convenabil pentru orice dietă. Cu peste 2.000 de soiuri de fructe disponibile, s-ar putea să vă întrebați pe care ar trebui să le alegeți. Fiecare tip de fruct aduce pe masă propriul set unic de nutrienți și beneficii. Cheia este să mănânci fructe de diferite culori, deoarece fiecare culoare oferă un set diferit de nutrienți sănătoși.
Fructele sunt un adaos extrem de nutritiv, delicios și convenabil pentru orice dietă. Cu peste 2.000 de soiuri de fructe disponibile, s-ar putea să vă întrebați pe care ar trebui să le alegeți. Fiecare tip de fruct aduce pe masă propriul set unic de nutrienți și beneficii. Cheia este să mănânci fructe de diferite culori, deoarece fiecare culoare oferă un set diferit de nutrienți sănătoși, conform healthline.com.
Unul dintre cele mai populare fructe, merele sunt pline de nutriție.
Sunt bogate atât în fibre solubile, cât și insolubile, cum ar fi pectina, hemiceluloza și celuloza. Acestea vă ajută să vă gestionați nivelul zahărului din sânge, să promovați o digestie bună și să susțin sănătatea intestinului și a inimii.
În plus, sunt o sursă bună de vitamina C și polifenoli din plante, care sunt compuși care luptă împotriva bolilor. De fapt, consumul regulat de mere vă poate reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, exces de greutate, obezitate și tulburări neurologice.
Afinele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii.
În special, sunt bogate în antociani, un pigment vegetal și flavonoid care conferă afinelor culoarea lor caracteristică albastru-violet. Acest compus ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor și pot duce la boli.
Numeroase studii au evidențiat beneficiile pentru sănătate ale unei diete bogate în antociani, cum ar fi un risc mai mic de diabet de tip 2, boli de inimă, exces de greutate, obezitate, hipertensiune arterială, anumite tipuri de cancer și declin cognitiv.
Beneficiile bananelor depășesc conținutul lor de potasiu. Pe lângă furnizarea de 7% din valoarea zilnică (VD) pentru potasiu, bananele conțin:
Vitamina B6: 27% din DV
Vitamina C: 12% din DV
Magneziu: 8% din DV
În plus, oferă o mare varietate de compuși vegetali numiți polifenoli și fitosteroli, ambii care vă susțin sănătatea generală. De asemenea sunt bogate în prebiotice, un tip de fibre care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin.
Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, oferind 91% din DV într-un singur fruct. De asemenea, sunt bogate în potasiu, acid folic, tiamină (vitamina B1), fibre și polifenoli vegetali.
Studiile au descoperit că consumul de portocale poate scădea nivelul inflamației, tensiunii arteriale, colesterolului și zahărului din sânge după masă .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu