Deși sucul este savurat în întreaga lume, este o băutură controversată. Când vine vorba de sănătate, părerile sunt împărțite. Unii susțin că este prea bogat în zahăr, în timp ce alții susțin conținutul său ridicat de nutrienți.
Deși sucul este savurat în întreaga lume, este o băutură controversată. Când vine vorba de sănătate, părerile sunt împărțite. Unii susțin că este prea bogat în zahăr, în timp ce alții susțin conținutul său ridicat de nutrienți.
Topul celor mai sănătoase sucuri, conform healthline.com.
O singură cană (240 ml) de suc de afine oferă:
Calorii: 116
Proteine: 1 gram
Carbohidrați: 31 de grame
Fibre: 0,25 grame
Zahăr: 31 de grame
Potasiu: 4% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina C: 26% din DV
Vitamina E: 20% din DV
Vitamina K: 11% din DV
Sucul de afine este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja împotriva infecțiilor tractului urinar (ITU).
Acest suc este, de asemenea, bogat în antioxidanți, inclusiv antociani, flavonoli, procianidine și vitaminele C și E, care vă pot proteja celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.
Sucul de roșii nu este doar un ingredient cheie în Bloody Marys, ci este și savurat ca o băutură delicioasă și sănătoasă.
În timp ce mulți oameni consideră că roșia este o legumă datorită utilizărilor sale culinare, din punct de vedere biologic este un fruct. Cu toate acestea, multe companii clasifică sucul de roșii drept suc de legume datorită aromei și conținutului scăzut de zahăr.
O cană (240 ml) de suc de roșii oferă:
Calorii: 41
Proteine: 2 grame
Carbohidrați: 9 grame
Fibre: 1 gram
Zahăr: 6 grame
Folat: 12% din DV
Potasiu: 11% din DV
Vitamina A: 6% din DV
Vitamina C: 189% din DV
Vitamina E: 5% din DV
Vitamina K: 5% din DV
Sucul de roșii este deosebit de bogat în vitamina C, un antioxidant puternic care susține absorbția fierului și promovează sănătatea pielii și a sistemului imunitar.
Sucul de sfeclă a câștigat popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor asociate pentru sănătate.
O cană (240 ml) de suc de sfeclă oferă:
Calorii: 70
Proteine: 1 gram
Carbohidrați: 18 grame
Fibre: 1 gram
Zahăr: 13 grame
Are un conținut relativ scăzut de zahăr, deoarece majoritatea legumelor au un conținut natural mai scăzut de zahăr decât fructele.
Sucul de sfeclă este bogat în nitrați anorganici, care s-a dovedit că măresc performanța atletică și scad tensiunea arterială și riscul de boli de inimă.
Sucul de mere este unul dintre cele mai populare tipuri de suc.
O porție de 1 cană (240 ml) de suc de mere oferă:
Calorii: 114
Proteine: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 28 de grame
Fibre: 0,5 grame
Zahăr: 24 de grame
Potasiu: 5% din DV
Vitamina C: 3% din DV
Sucul de mere este o sursă moderată de potasiu, un mineral care acționează ca un electrolit și este important pentru semnalizarea nervoasă și sănătatea inimii.
În plus, este bogat în compuși antioxidanți precum flavonoidele și acidul clorogenic, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi care dăunează celulelor.
Sucul de rodie a câștigat popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor sale nutriționale.
O porție de 1 cană (240 ml) de suc de rodie oferă:
Calorii: 134
Proteine: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 33 de grame
Fibre: 0,25 grame
Zahăr: 32 de grame
Potasiu: 11% din DV
Vitamina C: mai puțin de 1% din DV
Vitamina K: 22% din DV
Sucul de rodie este bogat în vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, sănătatea inimii și dezvoltarea oaselor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu