Care sunt diferențele dintre zimbru, bizon și bivol

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Chiar dacă par animale asemănătoare, unii oameni confundă deseori bizonii, zimbrii și bivolii.

Este ușor de înțeles de ce oamenii confundă bizonii, zimbrii și bivolii. Sunt animale mari, cu coarne, asemănătoare boilor din familia Bovidae. Există două specii de bizon, bizonul american și bizonul european și două specii de bivol, bivolul de apă și bivolul african. Cu toate acestea, nu este dificil să-i distingi între ei, mai ales dacă te concentrezi asupra celor trei elemente: habitat, cocoașă și coarne, scrie Britannica.

Spre deosebire de cântecul „Home on the Range”, bivolii nu hoinăresc în vestul american. În schimb, sunt indigeni în Asia de Sud (bivoli de apă) și Africa (bivoli din Cap), în timp ce zimbrii se găsesc în America de Nord și în părți ale Europei.

În ciuda faptului că este o denumire greșită - una atribuită adesea unor exploratori confuzi - termenul de bizon se folosește în mod obișnuit atunci când se face referire la zimbrul american

O altă diferență majoră este prezența unei cocoașe. Zimbrii au cocoașă în dreptul umerilor, iar bivolii nu. Cocoașa permite capului zimbrului să funcționeze ca un plug, putând să înainteze în timpul iernii prin zăpadă. Următorul semn indicator se referă la coarne.

Bivolii tind să aibă coarne mari - au existat și exemplare cu coarne de 1,8 metri - foarte încovoiate. Coarnele zimbrului sunt însă mult mai scurte și mai ascuțite. De asemenea, zimbrii au barbă, iar bivolii nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel