Care sunt prețurile la cherhanalele de pe litoralul românesc. Calcanul prăjit ajunge și la 200 de lei

FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @stockking
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @stockking

Câți bani trebuie să scoateți din buzunar pentru o masă cu specific pescăresc pe litoral.

Turiștii care ajung pe Litoral, iubitori de pește și produse din pește, se pot bucura de aceste bunătăți în cherhanalele de pe malul mării, însă pentru asta trebuie să bage mâna adânc în buzunar, deoarece la fel ca multe alte produse alimentare și servicii și acestea au fost ”lovite” de scumpiri.

Mai mult decât atât, se pare că toți operatorii din HoReCa sunt ”aliniați” la prețurile pe care le practică, astfel că indiferent la care dintre cherhanale ajungeți prețurile vor fi apropiate, variind poate doar în funcție de perioada în care mergeți.

Turiștii au psotat pe rețelele de socializare la ce prețuri se pot aștepta românii: o porție de icre de crap  de aproximativ 150 de grame poate fi găsită la 35-45 de lei, în timp ce icrele de știucă sunt cu 10 lei mai scumpe. În schimb, un platou de pește, ”cu de toate”, pentru 4-5 persoane variază între 200 și 400 de lei, iar o ciorbă de pește este aproximativ 25-35 de lei, în timp ce storceagul (ciorba din sturion dreasă cu smântână) vă mai scoate încă 10-20 de lei în plus.

O porție de calcan prăjit (250-300 grame), la mare căutare de către cunoscători, poate ajunge la 100-200 de lei, stavridele, hanusul, guvidele sau hamsia costă între 35-60 lei porția de 250-300 grame, iar peștele de mare (lufarul, chefalul, zarganul, barbunul sau pălămida) poate fi găsit la prețuri între 45 și 65 de lei pentru porția de 250-300 grame.

Același buget vă trebuie și pentru o porție de 700 de grame de midii, în timp ce pentru o porție de rapane (200 grame) puteți scoate din buzunar numai 50 de lei.

Citește și: Blocajul de la Plaja Caelia, a lui Alin Bucur, politic, spune chiar primarul Chițac: Autorizația, perfect legală. Din păcate s-a suprapus cu campania electorală

Cele mai frecventate cherhanale

Cherhanalele se găsesc în mai toate stațiunile de pe litoralul românesc, unele dintre ele fiind chiar pe malul mării, locul ideal de a vă bucura de produsele din pește de la sursă.

Potrivit menționate, cele mai cunoscute și frecventate cherhanale de pe Litoral sunt: Cherhanaua Pontica din Constanța, Poarta Apelor de la Eforie, Popasul Pescarilor la Olimp, Hanul cu Pește și La Năvod din Năvodari, Cherhanaua Moessia de la Vadu. Mai sunt în Agigea Pescăria lui Matei, iar în 2 mai se găsește Micul Golf. În fine, la Năvodar mai există și Cherhanaua Tașaul care se află pe malul Lacului Tașaul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel