Care sunt șansele de vindecare a pacienților cu cancer. Dr. Ungureanu Andrei: Nu trebuie asociat cu moartea și nici cu suferința

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care sunt șansele de vindecare a pacienților cu cancer.

Dr. Ungureanu Andrei, medic primar oncologie a vorbit despre șansele de vindecare și revenire la o viață normală pentru bolnavii de cancer din România.

"Putem spune cu siguranță că poate fi tratat cu mai mult succes decât era tratat înainte. Dar mai este încă foarte mult loc, pentru că succesul nu este complet categoric. S-a făcut pași înainte. Categoric, acest diagnostic nu trebuie asociat cu moartea și nici cu suferința. 

Este o boală prin care se poate trece și o boală din care multe paciente ies. Cele mai multe paciente ies învingătoare. Dar cancerul de sân rămâne în continuare o boală care poate să și omoare.

Dr. Ungureanu Andrei: Pentru toate tipurile de cancer există tratament

Pentru toate tipurile de cancer există tratament, doar că, în funcție de agresivitatea bolii, tratamentele sunt mai mult sau mai puțin diferite și succesul terapeutic este mai mult, mai puțin diferit. Dacă ne referim la cancere de sân, există un subgrup de cancere de sân undeva la 15-18% procent este variabil. Așa-numite cancere sunt tipuri negative.

Aceste cancere nu au niciun marker pe suprafață care să ne permită să facem un tratament țintit. Sunt cancere mai agresive. Sunt cancere cu o tendință mai mare de metastazare la nivel cerebral, la nivel pulmonar și cu afectarea organelor vitale, la nivel hepatic și cu probabilități de vindecare un pic mai mici și cu probabilități de recidivă mai mari.

Foto: Pixabay

Acolo încă mai avem loc. Sunt medicamente nou apărute, avem acces la ele și vom avea acces la mai multe medicamente. Dar în momentul ăsta să spunem că pacientele cu tipul negativ au cea mai nefericită devenire dintre toate pacientele cu cancer de sân.

Ghidurile sunt variabile (pentru screening n.r.). În momentul ăsta, vârsta scade. Vine momentul să nu mai poți să mai vorbești neapărat de o vârstă la care să înceapă screening-ul. A fost 50 de ani, a coborât la 40 de ani. Se pot face și mai devreme, în funcție de factorii de risc pe care o pacientă are, respectiv alți membri ai familiei sau mutații de BRCA pe care le cunoaștem că sunt foarte mediatizate.", a explicat medicul Ungureanu Andrei, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel