Care va fi următoarea țintă a Rusiei? Experții fac previziuni cu privire la direcția în care se va duce războiul din Ucraina

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Mai mulți experți internaționali și-au prezentat previziunile în legătură cu războiul din Ucraina și viitoarele mișcări ale Rusiei.

Ce vom vedea în următoarele 12 luni? Mai mulți experți internaționali și-au prezentat previziunile.

"Rusia va viza aceste zone"

Profesorul Michael Clarke, analist în domeniul securității și apărării, spune: "Este foarte posibil ca Ucraina să piardă mai mult din teritoriul pe care l-a apărat în restul acestui an, dar va lucra din greu pentru a-și consolida forța pentru 2025 și pentru a convinge puterile occidentale că poate învinge în cele din urmă invazia Rusiei".

Pe teren, Rusia va încerca să cucerească Kramatorsk și Slovyansk, ceea ce i-ar oferi efectiv întreaga regiune Donbas.

Pe mare, ucrainenii vor încerca să profite la maximum de presiunea pe care o pot exercita asupra Crimeei prin succesul lor tot mai mare în partea de vest a Mării Negre.

În aer, Rusia profită la maximum de avantajul său numeric natural, dar Kievul va spera că poate întoarce războiul aerian pentru a ține avioanele rusești mai departe de zonele sale de front.

Dar cea mai importantă dintre toate va fi competiția pentru producția de război între cele două părți.

Rusia poate, cu siguranță, să producă mai mult decât Ucraina pe cont propriu.

Ucraina poate fabrica multe stocuri de război bune și inovatoare, dar poate egala nivelul de producție rusesc doar cu sprijinul deplin al puterilor occidentale.

Acesta va fi cel mai important - și cel mai nesigur - front din acest război pentru anul viitor.

"Este posibil ca Ucraina să piardă restul Donbasului"

Expertul în securitate și conflicte, Dr. Huseyn Aliyev, spune: "Kievul va suferi 'pierderi teritoriale mai serioase' în următoarele 12 luni".

Reflectând la recenta cădere a orașului Avdiivka, el a explicat că lipsa rezervelor tactice și a munițiilor - probleme cu care ucrainenii s-au confruntat în timpul apărării "ratate" a Bakhmut în 2023 - continuă să cauzeze probleme.

"Așa cum stau lucrurile, Ucraina este foarte dependentă de aprovizionarea externă cu muniție și arme, deoarece, după doi ani de conflict, producția internă în masă de muniție este încă în urmă, chiar și atunci când vine vorba de muniție de bază, cum ar fi minele sau gloanțele de mortier", a spus el.

În comparație, Rusia a devenit rapidă și eficientă în ceea ce privește "adaptarea și învățarea instituțională", a adăugat Aliyev.

"Toate tergiversările din partea Ucrainei sunt susceptibile să ducă la pierderi teritoriale mai grave", a spus el, avertizând că lipsa obuzelor de artilerie și a dronelor de producție internă ar putea avea consecințe grave.

"Dacă Ucraina nu se angajează în construirea de poziții fortificate de apărare și nu își intensifică producția internă de muniție, precum și dacă nu îmbunătățește mobilizarea și recrutarea, este probabil să piardă restul regiunii Donbas în acest an, precum și unele teritorii din sud", a spus el.

"Înfrângerea guvernului de la Kiev ar putea părea fezabilă până la sfârșitul anului"

Specialistul pe afaceri internaționale Dominic Waghorn susține că ambele tabere din acest război sunt acum angajate în ceea ce America numește strategia "hold and build".

Incapabile să realizeze o descoperire, Rusia și Ucraina speră să țină piept în timp ce își consolidează forțele.

Fără un sprijin mult mai substanțial pentru Ucraina până la sfârșitul acestei perioade de consolidare, Rusia va avea probabil avantajul.

Țările NATO au o putere economică și militară mult mai mare împreună, dar au ales să nu împartă suficient de mult din aceasta pentru a oferi Ucrainei mijloacele necesare pentru a-i expulza pe invadatori.

Ucrainei i s-a dat suficient pentru a continua războiul, nu pentru a-l câștiga. Există acum îndoieli cu privire la faptul că i se va trimite suficient chiar și pentru a rezista.

Liderul Rusiei, Vladimir Putin, știe că supraviețuirea sa depinde de faptul că nu pierde războiul, așa că, în mod previzibil, ia toate măsurile pentru a evita această eventualitate.

El militarizează economia și ia măsuri de precauție pentru a evita consecințele inevitabile ale creșterii numărului de victime.

Acesta a interzis unui rival anti-război să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale și l-a ucis pe cel mai important critic al invaziei sale în Ucraina, Alexei Navalnîi, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel