Cargou britanic, atacat de rebelii houthi în Golful Aden, în pericol de scufundare - Video

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Insurgenţii houthi yemeniţi au lansat un atac în Golful Aden contra unui cargou britanic, aflat acum în pericol să se scufunde, însă echipajul a abandonat nava şi este în siguranţă, a indicat luni purtătorul de cuvânt militar Yahya Sarea, transmit Reuters şi EFE.

Forţele navale ale insurgenţilor au efectuat o operaţiune cu mai multe rachete împotriva navei britanice Rubymar, care, în urma 'avariilor grave suferite', 'se află în pericol de scufundare în Golful Aden', a transmis purtătorul de cuvânt houthi într-un comunicat.

'În timpul operaţiunii, ne-am asigurat că echipajul navei s-a salvat în siguranţă', a adăugat el. Purtătorul de cuvânt a mai spus că houthi au doborât o dronă americană la Hodeidah. Un cargou sub pavilion al insulelor Belize, înregistrată în Marea Britanie şi operată de Liban, a fost atacat duminică în strâmtoarea Bab al-Mandeb, lângă Yemen, a anunţat firma britanică de securitate maritimă Ambrey.



Agenţia Maritime Trade Operations din Marea Britanie a raportat că echipajul a abandonat o navă în largul Yemenului după o explozie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel