Carlos Alcaraz, în finala turneului de la JO 2024. Cu cine se va lupta pentru primul titlu olimpic al carierei

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala turneului olimpic de tenis, competiție care se desfășoară în complexul de la Roland Garros, unde este campion en-titre.

Spaniolul Carlos Alcaraz, locul trei în ierarhia mondială și cap de serie 2, s-a calificat, fără emoții în finala probei de simplu, la Jocurile Olimpice de la Paris. În semifinală, campionul en-titre de la Roland Garros, unde se desfășoară turneul olimpic, l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 19 ATP, favoritul 13, scor 6-1, 6-1.

În meciul care a durat numai o oră și 16 minute, Alcaraz a avut doi ași, 2 duble greșeli, 12 lovituri câștigătoare și 13 erori neforțate, în timp ce Auger-Aliassime a avut un as, 4 duble greșeli, 5 lovituri câștigătoare și 23 de erori neforțate,

În finală, Alcaraz are șansa de a se reîntâlni cu sârbul Novak Djokovic, finalistul de la Wimbledon, turneu câștigat de iberic. Novak Djokovic, locul 2 ATP și favorit la titlu, se va confrunta în semifinale cu italianul Lorenzo Musetti (locul 16 ATP).

Novak Djokovic (37 de ani) și Carlos Alcaraz (21 de ani) s-au întâlnit de șase ori până acum, începând cu 2022, fiecare adjudecându-și câte trei meciuri. Cea mai recentă victorie a lui Djokovic a fost în semifinalele Turneului Campionilor din 2023, în timp ce Alcaraz a câștigat finala de Grand Slam de la Wimbleon din acest an.

Djokovic, probleme cu genunchiul după duelul cu Tsitsipas

Novak Djokovic, cu 24 de trofee de Grand Slam în palmares, un record al australiencei Margaret Court, stabilit în 1973, își dorește să cucerească și acest titlu, singurul care îi lipsește. Reamintim că în timpul turneului de la Roland Garros, Djokovic s-a accidentat la genunchiul drept, s-a intervent de urgență, astfel încât să nu rateze participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

În timpul meciului disputat cu grecul Stefanos Tsitsipas, sârbul a dat semne că are iar probleme cu acel genunchi.

”Am simțit o durere puternică la începutul setului doi, care m-a deranjat două-trei game-uri. S-a calmat, parțial, datorită anti-inflamatoarelor, dar acest efect va dispărea mâine (n.r. vineri) dimineață, iar atunci voi avea o idee mai precisă a lucrurilor.

Sunt foarte îngrjiorat, pentru că a fost ca în optimile de finală de la Roland Garros. Am terminat meciul și apoi am descoperit că sunt accidentat și nu mai puteam juca”, a spus Novak Djokovic după meciul câștigat în fața grecului Stefanos Tsitsipas (11 ATP, favoritul 8), citat de Mundo Deportivo.

Rămâne de văzut dacă Djokovic, care vrea să își treacă și un titlu olimpic în palmaresul impresionant, va risca și juca în această seară. În meciurile directe dintre Djokovic și Musetti, sârbul conduce cu 6-1, trei dintre victorii fiind în acest an, cea mai recentă în semifinalele de la Wimbledon. Singura victoria a italianului a avut loc anul trecut, la Mastersul de la Monte Carlo.

Surpriză în semifinala de dublu feminin: Cehia, învinsă de Italia

Perechea italiană Sara Errani și Jasmine Paolini s-a calificat, vineri, în finala probei feminine de dublu la tenis, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce le-au învins pe cehoaicele Karolina Muchova și Linda Noskova cu 6-3, 6-2 după o oră și șapte minute de joc, scrie EFE, notează Agerpres.

Errani și Paolini sunt primele italience care ajung în finala de dublu a unui turneu olimpic.

În finala pentru medalia de aur, Errani și Paolini vor juca cu învingătoarele din semifinala dintre ibericele Sara Sorribes/Cristina Bucsa  și rusoaicele Mirra Andreeva/Diana Ahnaider, care evoluează sub drapel neutru.

Cele două italience au asigurată o medalie, a doua din istoria tenisului italian la Jocuri, după bronzul cucerit de Uberto de Morpurgo la Paris în 1924.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel