Carlsberg se retrage definitiv din Rusia

Costurile de producţie a berii au crescut / Foto: Pexels
Costurile de producţie a berii au crescut / Foto: Pexels

Producătorul danez de bere Carlsberg şi-a anunţat luni ieşirea definitivă de pe piaţa rusă, ca urmare a conflictului din Ucraina, ceea ce va avea un impact 'important' asupra activelor sale, relatează EFE.

Carlsberg comunicase în urmă cu trei săptămâni sistarea vânzării şi producţiei de bere din Rusia şi că va face o analiză strategică a prezenţei sale pe această piaţă, unde în 2021 a avut încasări de 6,5 miliarde de coroane daneze (873 milioane de euro).

'Bazându-ne pe această analiză, am luat imediat decizia dificilă de a demara eliminarea completă a afacerilor noastre Rusia, ceea ce credem că este corect în situaţia actuală', se arată într-un comunicat.

Carlsberg este unul dintre principalii producători de bere de pe piaţa rusă, pe care o vinde sub marca locală Baltika. 'Regretăm profund consecinţele decizie noastre pentru cei 8.400 de angajaţi ai noştri din Rusia.

Până la definitivarea completă a acestui proces, vom menţine un nivel redus al operaţiunilor pentru a asigura susţinerea familiilor. Beneficiile generate în timpul crizei umanitare vor fi donate organizaţiilor caritabile', subliniază Carlsberg, conform Agerpres.

Citește și Lovitură pentru Rusia. G7 respinge cererea Moscovei privind gazul exportat

Grupul G7, al principalelor state industrializate, a respins cererea Rusiei privind gazul exportat. Rușii doreau să fie plătit în ruble.

Vorbind după o reuniune online a miniştrilor energiei ai statelor G7, pe care a prezidat-o, Habeck a precizat că aceştia au convenit că cererea de plată în ruble constituie 'o încălcare unilaterală şi clară a contractelor existente'. Contractele care au fost încheiate se aplică în continuare, a spus el.

Răspunsul ţărilor din G7 este clar

'Aceasta înseamnă că plata în ruble nu este acceptabilă', a subliniat Habeck. 'Tentativa lui Putin de a ne diviza este evidentă. Nu vom fi divizaţi, iar răspunsul ţărilor din G7 este clar: acordurile vor fi respectate', a mai afirmat ministrul german.

Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că Rusia nu va mai accepta plăţi pentru gaze în valută

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că Rusia nu va mai accepta plăţi pentru gaze în valută, inclusiv dolari şi euro, şi că va percepe doar ruble pentru livrările de hidrocarburi către ţările 'neprietenoase', între care figurează toate statele membre ale Uniunii Europene, SUA şi Marea Britanie.

'Este evident că nu vom furniza gaze în mod gratuit. Asta se poate spune cu siguranţă', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel