Tribunalul Bucureşti a decis joi ca fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Adamescu, să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este cercetată pentru delapidare şi evaziune fiscală.
Instanţa a respins cererea procurorilor de la Parchetul Capitalei privind arestarea preventivă a lui Carmen Adamescu, însă a hotărât ca ea să stea în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel. Carmen Adamescu a fost reţinută miercuri, pentru 24 de ore, în dosarul în care poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei prin delapidare şi evaziune fiscală. Ea a fost audiată mai multe ore de ofiţerul de caz, însă nu a colaborat cu anchetatorii, după cum precizau surse judiciare. De asemenea, ea nu a dorit să dea declaraţii scrise în acest dosar.
Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală
Miercuri dimineaţa, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, în acest dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.
Potrivit IGPR, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte firme controlate direct sau prin intermediari, în baza cărora s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea sumelor achitate în baza unor facturi fictive. Plăţile efectuate ilegal s-ar ridica la aproximativ 43.000.000 de lei.
De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casierie sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi, precizează IGPR. Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News