EXCLUSIV  Carmen Avram atrage atenția asupra nemulțumirii fermierilor față de Green Deal: Au început să apară diverse mișcări / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a vorbit despre nemulțumirile agricultorilor europeni.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Carmen Avram, europarlamentar din partea PSD, a vorbit despre nemulțumirea agricultorilor europeni de Green Deal-ul promovat de Comisia Europeană și tendințele apariției unor partide ale fermierilor în toate țările din UE, similare formațiunii politice care a „uimit“ la alegerile din Țările de Jos.

„Avem o nemulțumire legată de această politică verde în tot sectorul agricol european. Sunt niște puncte fierbinți, iar cel mai recent punct fierbinte e cel cu crearea Partidului Fermierilor în Țările de Jos, care a uimit pe toată lumea la ultimele alegeri. Acest partid olandez, care a apărut de nicăieri, ca o forță, a început să inspire diverse alte mișcări, diverse alte organizații europene.

Se cochetează în diferite locuri din Europa cu ideea înființării unor partide care să fie ale agricultorilor, astfel încât agricultorii să aibă proprii reprezentanți la Bruxelles, în locul în care se decide această politică“, a spus, la DC News, Carmen Avram.

Youtube video image

Boer Burger Beweging a „uimit“ la alegerile din Țările de Jos

În martie 2023, Partidul BBB ( Boer Burger Beweging (Mişcarea Fermierilor-Cetăţeni)), a obținut rezultate remarcabile în alegeri, având o medie de 19% din voturi în diferitele provincii, cu vârfuri chiar de 33,5%, câștigând 15 din cele 75 de locuri în Senat. 

La scrutin, Niko Blomenkamp, fermier,  a spus că este nemulțumită de modul în care este tratată industria agricolă lucrativă din Țările de Jos.

„Calitatea este foarte importantă pentru sectorul agricol și vrem ca fermierii să fie sprijiniți”, a spus ea. 

„Dar modul în care guvernul se ocupă, acum, de această problemă, nu este bun pentru noi.”, a adăugat Niko Blomenkamp.

Pentru prima dată în istorie, BBB a obţinut 15 locuri în Senatul Țărilor de Jos, fiind la egalitate cu social-democraţii şi Verzii, care au candidat pentru prima dată împreună şi au înregistrat mici câştiguri. De cealaltă parte, creştini-democraţii, care se află la guvernare, au pierdut aproape jumătate dintre mandate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel