EXCLUSIV  Carmen Avram, întrebare cheie de la Bruxelles. Vrem să dăm lapte românesc în şcoli, dar fermierii nu pot, din cauza preţului scăzut

Fotografie de la Alexas Fotos, Pexels
Fotografie de la Alexas Fotos, Pexels

Carmen Avram, europarlamentar social-democrat, vine cu un mesaj dur legat de industria laptelui din România. 

"De ce, din ce motiv, şi cine consideră că un sector care îţi hrăneşte poporul şi îţi aduce bani la buget trebuie distrus, iar noi să mâncăm hrană din import? De ce România, o ţară care îşi poate produce laptele pentru consumul propriu, nu e în stare să aibă lapte românesc la raft, iar producătorii de lapte nu reuşesc să prospere, pentru că nu reuşesc să îşi vândă laptele? 

Avem această situaţie cu laptele din şcoli. Vrem să dăm lapte local copiilor din şcoli, iar fermierii nu mai ajung să dea laptele, pentru că preţul este foarte, foarte mic, şi nu mai au cu ce cumpăra hrană la animale, ca să producă lapte", a declarat Carmen Avram la DC NEWS. 

Carmen Avram, exemplu concret că nu toţi parlamentarii românii merg pe aceeaşi direcţie 

"Am depus săptămâna trecută un amendament care să intre separat în plenara de săptămâna asta, prin care cer Comisiei Europene să mărească subvenţiile fermierilor români. Ca să intre în plen, acest amendament ar fi trebuit să fie semnat de cel puţin 71 europarlamentari. Din delegaţia României din PE, din 33 oameni, şase nu au semnat", a declarat Carmen Avram. 

Întrebată cum pot motiva europarlamentarii români că nu au semnat pentru creşterea subvenţiile pentru fermierii români, Carmen Avram a spus că "sunt două explicaţii. Ori vor să joace acasă politic pentru că urmează alegeri şi vor să se poziţioneze de partea cealaltă a baricadei, ori sunt influenţaţi mai degrabă de colegi din alte state, care ar fi afectate dacă fermierilor români le-ar creşte subvenţia. Poate au fost mai influenţi, mai convingători, colegii din alte ţări". 

"O să căutăm aceste şase nume de pe lista ruşinii. E grav şi dacă fac jocurile altor state, şi dacă sunt împotriva fermierilor din România, ideologic vorbind", a intervenit Val Vâlcu. 

"Aici nu e vorba despre partide, ci despre un sector pe care încercăm să îl salvăm", a concluzionat Carmen Avram. 

Miercuri, 21 iunie, ar urma să aibă loc acest vot. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel