Carmen Brumă ne oferă câteva recomandări valoroase în perioada postului. Care sunt greșelile alimentare pe care le facem?
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, atenționează că "o parte dintre cei care țin post constată la finalul perioadei că au acumulat câteva kilograme, iar starea lor de sănătate nu este tocmai bună", conform DC Medical.
"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâine albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcaval și mezeluri de post.
Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".
Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură."
Carnea este un produs esențial în alimentația zilnică, iar eliminarea acesteia din alimentație trebuie să fie înlocuită cu produse care suplinesc componentele din carne.
Carmen Brumă adaugă faptul că în perioada postului, proteinele de origine animală trebuie compensate prin "consumul de proteine vegetale, mai exact linte, ciuperci, nuci, migdale, năut, mazăre, fasole uscată, avocado".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News