Carmen Brumă, secretul siluetei perfecte: Am niște reguli de la care nu mă abat

Sursa foto: Facebook Carmen Brumă
Sursa foto: Facebook Carmen Brumă

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt regulile de la care nu se abate pentru a-și păstra silueta.

"Eu am niște reguli pe care le-am introdus acum foarte mulți ani în viața mea și de la care nu mă abat. Una dintre ele este că nu mănânc zilnic același lucru și încerc să diversific cât de mult pot mesele. Una dintre problemele alimentației noastre este lipsa diversității. Mâncăm aceleași patru legume, fructe, cereale etc. În programele mele, mesele sunt diferite de la o zi la alta, și asta li se pare dificil multor persoane care mă întreabă de ce nu pot mânca șapte zile același mic dejun, de exemplu.

O alimentație sănătoasă presupune diversitate, echilibru, flexibilitate și concordanță cu gradul de activitate fizică. Sportul în ecuația asta este un fel de „bon de masă. Dacă faci sport în mod constant și susținut, îți permiți să mănânci mai mult față de o persoană care nu face asta. Plus beneficiile de ordin psihic, care sunt foarte mari și subevaluate. Eu cred sincer că, în vremurile pe care le trăim, sportul este obligatoriu pentru sănătatea mintală", a spus Carmen Brumă pentru viva.ro.

Vezi și: Cum slăbești ușor și sănătos. Calculul simplu care te ajută. Cori Grămescu: Câte 10 zile pentru fiecare kilogram

Cum începi să faci sport și să se vadă

Și pentru că mișcarea este esențială pentru a ne păstra silueta și a rămâne sănătoși, Cori Grămescu a explicat cum te poți apuca de sport pentru a avea rezultate bune.

"Într-o lume ideală aș spune că e necesar să avem o consultație cu un specialist în antrenament care să ne facă o evaluare posturală și să ne traseze o strategie de antrenament, împreună cu un set minimal de reguli de antrenament pentru a executa exercițiile corect.

Această etapă nu ar trebui să însemne mai mult de 3 ore de personal training și la finalul ei ar trebui să știm să executăm corect mișcările de bază (genuflexiuni, fandări, abdomene etc.) și să avem o bună înțelegere despre cum știm că lucrăm corect pe aparatele din săli (ținem abdomenul încordat, nu stăm cocoșați pe aparate din dorința de a folosi greutăți mai mari, stabilizăm corect spatele și executăm mișcările complet, într-un ritm constant).

Vezi și: De ce nu e bine să începi dieta de dimineață. Laura Ene, medic diabetolog, explicație

Tot după această etapă ar trebui să avem și o strategie de antrenament pentru următoarele 6 săptămâni, pe care să o urmăm pe cont propriu. Ideal este să apelăm la un mix de antrenamente, pentru că nevoie corpului nostru sunt diferite și trebuie să ne asigurăm că avem în antrenament exerciții cu greutăți pentru îmbunătățirea masei musculare, exerciții aerobice pentru sănătatea sistemului cardiovascuar și exerciții de mobilitate și flexibilitate pentru echilibrarea posturala a corpului nostru.

Iar pentru relaxare și mindfulness putem face yoga ori exerciții de respirație acasă sau în parc sau putem alerga în aer liber, în natură. Nu trebuie să vă fie frică să faceți mișcare, alegeți ce stil de antrenament vi se potrivește și luați-o treptat", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: De ce slăbești greu sau stagnezi. Nutriționist, explicație: Nu are universul ceva personal împotriva ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel