Carmen Brumă vă spune cum trebuie să arate porția corectă de pepene.
Tuturor ne place pepenele verde, dar unii mâncăm în cantități industriale. Cum arată, de fapt, porția corectă? Ne-a arătat Carmen Brumă:
Pepenele roșu este foarte sărac în grăsimi și calorii: 100 de grame de pepene roșu, de exemplu, conțin doar 30 de calorii și zero grăsimi. De asemenea, pepenele roșu mai este bogat în vitamina A (alt antioxidat natural), foarte utilă pentru imunitate și vedere. Medicii spun că fructele bogate în vitamina A îți pot ajuta corpul să se protejeze mai bine și împotriva cancerului pulmonar. Dincolo de asta, pepenele roșu mai conține și licopen, care protejează pielea de razele UV și ajută la prevenirea cancerului de prostată. Asemenea pepenelui galben, cel roșu e o sursă bogată de potasiu, care te ajută să îți păstrezi inima sănătoasă, dar și de vitamina C, care îți ajută corpul să dezvolte o rezistență mai mare la diverși agenți infecțioși.
Datorită conținutului bogat în nutrienți și apă, pepenele roșu are o mulțime de beneficii și pentru frumusețe, în general, și pentru piele, în mod special. De exemplu, pepenele roșu e ideal pentru hidratarea tenului uscat, exfoliază foarte bine pielea și stimulează producția de colagen, ceea ce înseamnă că, dacă îl folosești la prepararea măștilor, pielea ta va rămâne fermă un timp mult mai îndelungat. Poți crea măști pe baza de pepene și la tine acasă.
Carmen Brumă vă propune o rețetă delicioasă.
Ce ziceți de o plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao? Sună delicios, nu?
Aveți nevoie de 800 grame de brânză dulce amestecată cu ricotta (un sfert de ricotta), 200 grame de stafide, șase ouă, 8-10 linguri de zahăr, 4 pliculețe de zahăr vanilat, 2 linguri esență de vanilie și 2 de lămâie, coaja rasă de lămâie (atenție să nu fie tratată chimic!), 6-7 linguri de făină fără gluten, o lingură praf de copt care se dizolvă cu puțină zeamă de lămâie.
Se amestecă brânza cu zahărul, stafidele, esențele, coaja de lămâie și ouăle cu o lingură de lemn. Se încorporează treptat și făina. Se adaugă praful de copt dizolvat în puțină zeamă de lămâie, apoi se așează totul într-o tavă pe hârtie de copt. Deasupra se pudrează jumătate de linguriță de cacao și se amestecă doar la suprafață cu o scobitoare. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 30-35 minute.
Carmen Brumă vă propune un desert răcoros cu un ingredient vedetă: pepenele.
Este vorba despre înghețata de pepene galben.
”Se prepara foarte usor si nu aveti nevoie de multe ingrediente. Cel mai important este sa alegeti un pepene galben dulce si aromat. Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa miroasa puternic atunci cand il cumparati iar daca nu are miros, nu-l luati.
Textura si culoarea sunt un indicii bune al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.
Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, e posibil ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt.
De asemenea, locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. “Buricul pepenelui”, cum se mai numeste popular, trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.
Pepenii galbeni cu un “buric” moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat.
Eu prepar aceasta reteta cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings cu care puteti pregati si sucuri sau smoothie-uri din legume, fructe, radacinoase, iarba de grau.
INGREDIENTE
300 g pepene galben
1 lingura cu varf de mascarpone
1 lingura sirop de artar
un varf de lingurita de scortisoara
Se monteaza sita pentru inghetata apoi se introduc pe rand bucatile de pepene. Se pune totul intr-un bol sau borcan cu gura larga si se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se baga la congelator aproximativ 40 minute. Si gata inghetata!”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu