Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Deliciu în farfurie! Nu ai cum să refuzi așa ceva. Unde mai pui dacă alături ai și un pahar cu bere. Iată cum se pregătește.
800 g cârnăciori picanţi afumaţi
rozmarin verde
4 linguri ulei de măsline
4 căţei usturoi
800 g cartofi
200 g brânză mascarpone
sare grunjoasă
piper negru măcinat
100 ml lapte
10 castraveţi
3 lingurite oţet balsamic
1 lingurita zahăr
pătrunjel proaspăt
Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat, potrivit retete.unica.ro
Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Se aşază în tavă, se presară rozmarin şi se acoperă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor la 150°C.
Vezi și: Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională adorată de români. Cum se prepară
Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. În acest timp, se curăţă cartofii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se scurg după ce au fiert. Se pasează şi se amestecă cu brânza mascarpone şi laptele călduţ.
Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Se curăţă castraveţii, se taie feliuţe subţiri şi se pregăteşte sosul. Se amestecă uleiul cu oţetul balsamic, zahărul, sarea şi piperul şi se toarnă peste castraveţi. Cârnăciorii se servesc cu piureul şi cu salata de castraveţi. Se ornează cu pătrunjel.
Vezi și: Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală!
Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor vechi în meserie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu