Cârnați reprezintă deliciul de pe masa de Crăciun. Oricine poate să prepare niște cârnați în casă, urmând o rețetă tradițională. Secretul stă în ingredientele de calitate și proporțiile corecte.
1,5 kilograme carne de porc grasă
2 metri maţe de porc
40 de grame de usturoi
30 de grame de sare
8 grame de piper
25 de grame de boia dulce
250 ml supă de carne cu oase
1 lingură de cimbru uscat
Carnea de porc se spală, se toacă și se dă deoparte. Se pregătesc condimentele, iar intestinele de porc se întind și se suflă prin ele. Se așază un cap al mațului pe pâlnia mașinii de tocat, pentru că astfel se umplu mațele cu carne.
Spălați bine mațele. Tocați carnea împreună cu grăsimea, apoi amestecați carnea cu sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei, cimbrul și zeama de carne cu usturoi.
Frământaţi amestecul până se omogenizează şi adăugaţi treptat zeamă de carne până amestecul devine maleabil.
Rulaţi intestinul de porc pe dispozitivul maşinii de tocat. După ce tot intestinul a fost rulat, faceți un nod în capătul acestuia. Puneți carne în mașina de tocat și umpleţi treptat intestinul.
Împungeți cârnaţii din loc în loc pentru a elimina golurile de aer și a permite cârnaților să se zvânte. Puneți cârnații să se scurgă și matureze peste noapte într-o cămară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News