Puiul cu ananas este un o mâncare din bucătăria chinezească. Este, de asemenea, una dintre cele mai populare preparate în restaurantele orientale, dar o poți face cu ușurință acasă.
Publicitate
Ingredientele principale sunt puiul și ananasul. Dar acest lucru nu este suficient pentru a obține acest gust dulce-acrișor. Rădăcina de ghimbir proaspăt rasă și sosul de soia adaugă note orientale puiului cu ananas.
Crochete de cartofi cu brânză, gustoase și prietenoase cu bugetul
Pentru această rețetă ai nevoie de o tigaie tradițională orientală, care, datorita formei sale ovale cu pereții înalți, asigură gătirea uniformă și rapidă a cărnii. Dacă nu ai o tigaie wok, o poți înlocui cu o tigaie antiaderentă. De asemenea, poți însoți puiul cu ananas cu o porție de orez basmati.
Ingrediente:
piept de pui - 350 grame,
sos de soia - 2 linguri,
amidon de porumb - 20 grame,
ananas proaspăt - 200 grame,
rădăcină de ghimbir proaspătă - 20 grame,
ulei de măsline - 40 ml.
Curăță ananasul și îndepărtează miezul cu un cuțit ascuțit. Taie fructul, mai întâi, în felii, apoi în cuburi de aproximativ 2-3 cm. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, care se dau prin amidon de porumb.
Clătite din pâine veche. O rețetă interesată și sățioasă
Toarnă 30 ml de ulei în tigaie, adaugă ghimbir ras și gătește 2-3 minute. Adaugă, apoi, bucățile de carnea de pui și rumenește-le la foc mare, amestecând des pentru a nu se lipi. Gătește aproximativ 8 minute.
Toarnă sosul de soia și gătiți puiul timp de 1 minut. Adăugați apoi bucățile de ananas. Continuă să gătești încă 1-2 minute, apoi ia tigaia de pe foc. Puiul cu ananas poate fi servit pe masă.
Alimente care nu pot fi consumate imediat după ce au fost cumpărate. Lista completă
Sfat util: înainte de a începe să gătești, asigură-ge că ai tăiat carnea de pui în bucăți egale, astfel încât să se rumenească uniform. Poți înlocui ananasul proaspăt cu ananas din conservă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu