Carnea de pui este un produs popular în bucătărie. Unora le place carnea friptă, unii o preferă fiartă, iar altora - înăbușită. Există sute de rețete pentru a găti această carne delicioasă și fragedă.
Vă prezentăm un mod original de a pregăti carnea de pui. Pentru a face acest fel de mâncare uimitor, veți avea nevoie de un borcan obișnuit de sticlă și carne de pui. Încercați rețeta, deoarece o să vă placă rezultatul.
Ingrediente:
un pui,
boia, sare, piper negru, praf de usturoi uscat - după gust,
ceapă - 3 bucăți,
frunze de dafin - 3 bucăți.
Puiul se spală și se porționează. Dacă ați cumpărat separat pulpe de pui, aripi și ciocănele nu trebuie să le tăiați.
Scoateți pielea, dar nu o aruncați. Puneți carnea de pui într-un castron și frecați-o cu sare, piper, boia și praf de usturoi uscat. Lăsați carnea la marinat 20-30 de minute.
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca
În timp ce puiul se marinează, spălați un borcan de sticlă de 3 litri și ștergeți-l. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele. Transferați puiul în borcan, alternând un strat de ceapă cu un strat de carne. Adăugați frunzele de dafin. Deasupra, puneți pielea de pui.
Acoperiți gura borcanului cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul rece. Porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți puiul aproximativ 1,5-2 ore.
Zeama rezultată poate fi folosită pentru a face o tocăniță de cartofi. Puiul parfumat la borcan este gata! Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!
Iată rețeta unui desert spectaculos, cu un ingredient pe care niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit să-l folosească.
Când vorbim despre mâncăruri din bucătăria altor culturi, de multe ori rămânem uimiți de rețetele folosite. În realitate, aceste rețete aparțin altor culturi, de aceea trebuie acceptate ca atare, fără nicio judecată.
Vă propunem rețeta unui desert, în care veți folosi un ingredient la care nu v-ați așteptat. Vorbim despre pieptul de pui.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Tavuk göğsü este o budincă turcească de lapte făcută cu piept de pui mărunțit. Acest desert a fost unul dintre cele mai consumate în rândul sultanilor. Aspectul său este moale, asemănător cu cel al budincii și se servește cu un decor generos de scorțișoară.
Dacă doriți tavuk göğsü, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
5 pahare de lapte;
3 linguri de făină de orez,
3 linguri de amidon de porumb,
6 linguri de zahăr granulat,
1lingură de unt.
Puține ingrediente simple și printre acestea se numără și pieptul de pui. Acesta este ingredientul principal care îți taie respirația, iar rezultatul final este al unui desert, atât ca aspect cât și ca aromă.
Tăiați pieptul de pui în bucăți subțiri și fierbeți-l în suficientă apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, apoi se umezește cu apă și se stoarce. Adăugați laptele rece și puiul într-o cratiță mare și fierbeți-le timp de 10 minute.
Făina de orez și amidonul de porumb se pun într-un castron separat și se înmoaie cu laptele clocotit. Apoi adăugați amestecul de amidon în oala cu lapte și pui și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul în oală și continuați să amestecați. Când pieptul de pui devine ca o pastă, se adaugă untul.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Împărțiți rezultatul în pahare mici, stropiți desertul cu scorțișoară și lăsați-l să se odihnească la frigider. Desertul obținut seamănă cu o budincă. Cine are curajul să-l guste? Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu