Carnea de vită, înăbușită în suc de fructe de pădure, în special coacăze, va fi foarte fragedă.
Carnea se topește în gură și este întotdeauna suculentă.
Pentru a prepara acest fel de mâncare vei avea nevoie de:
800 grame carne de vită,
200 grame coacăze roșii (pot fi congelate),
1 lingură de zahăr,
1/2 linguriță de sare,
1/2 linguriță de piper negru măcinat,
ulei - pentru prăjit.
Carnea de vită, proaspătă spălată, se taie în bucăți medii. Fructele de coacăze se trec printr-o sită.
Se prăjește carnea 7-10 minute într-o tigaie cu puțin ulei. Apoi se adaugă condimentele, sucul de coacăze și zahărul.
Friptura se va topi în gură: respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți
După ce sucul dă în clocot, redu focul, și continuă să fierb carnea, sub capac, până când este complet fiartă. Pentru ca bucățile de carne să fie suculente trebuie să fiarbă 40 de minute.
Carne de porc, înăbușită în sos de mere, este o mâncare cu un gust deosebit, perfectă pentru o cină cu prietenii și familia.
Cu siguranță, mâncarea va avea succes, iar sosul va cuceri musafirii. Rețeta de mai jos poate fi pregătită într-o friteuză cu aer, iar bucățile de carne voi fi moi și gustoase. Separat, pregătește un sos din mere și muștar, care trebuie turnat peste carne.
Ingrediente:
500 grame de mușchi de porc,
diverse ierburi și condimente după gust,
ulei de măsline extra virgin,
sare după gust.
Pentru sosul de mere:
250 grame de mere,
1 linguriță zahăr brun,
15 ml vin alb,
5 ml de oțet alb,
10 grame de muștar,
1 praf de sare.
Masează suprafața cărnii de porc cu ulei de măsline extravirgin și sare, apoi stropește-o cu ierburi aromate.
Carnea se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ trei ore. După acest timp, taie carnea în felii de un centimetru. Feliile de carne se ung cu puțin ulei și se așează într-o tava de silicon. Carnea se gătește în friteuza cu aer, la 180° timp, de cinci minute, pe fiecare parte.
Ouă Shakshuka, cele mai bune pe care le vei mânca vreodată: sunt gata în cinci minute
Între timp, pune vinul, oțetul și muștarul într-o cratiță și amestecă. Curăță merele, îndepărtează semințele și tăie-le în bucăți. Combină bucățile de mere cu zahărul în cratiță și gătește la foc mediu.
De îndată ce merele încep să se înmoaie, zdrobește-le cu o furculiță. Adaugă un praf de sare și continuă să amesteci. Dacă dorești un sos mai omogen și mai moale poți folosi mixerul.
Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi
În acest moment sosul de mere este gata. Așează bucățile de carne pe un platou, iar deasupra pune câteva lingurițe de sos de mere. Servește mâncarea pe masă și savurează-o fierbinte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu