Carne slabă, pește, măsline, nuci pentru creier. Ciurea adaugă ciocolată, cafea, ceai verde

Foto Pexels
Foto Pexels

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a spus ce alimente sunt bune pentru creier.

Alegeri prezidentiale 2024

„Una este plăcerea de a mânca și alta este creierul. Creierul este foarte interesant. Lui îi plac carnea foarte slabă, peștele, toate semințele, fructele, elementele care au vitamina E, B12, nucile, toate măslinele, mango, avocado. Ciocolata, cafeaua, ceaiul verde, acel curcuma, foarte favorabile pentru creier. Peste toate, foarte multă apă. Eu sunt de acord cu un pahar de vin roșu, care desface vasele cerebrale. Vinul roșu și toate acestea stimulează imunitatea, organismul”, a spus Vlad Ciurea.

Totodată, medicul a recomandat îmbrățișările dese între cunoscuți, pentru a întări imunitatea, dar și dansul. „Îndrăgostiții dorm îmbrățișați. De ce? Sunt acei feromoni între ei, care se transmit de la unul la celălalt. Ne putem îmbrățișa în familie. Aceste lucruri extrem de simple: cuvinte frumoase, o muzică bună, un sărut, o îmbrățișare, părinți, copii, contează enorm pentru cei mici și cei mari. Aș recomanda dansul. L-am și trecut într-o lucrare a mea despre Alzheimer, în care vorbeam că dansul este un element important. Muzică, dans, apropiere, îmbrățișare, coordonare”, a spus, la Digi 24, Vlad Ciurea.

 

„Secretul unei vieți bune este echilibrul”

 

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. (...) Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare. Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!”, a recomandat Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel