Carnea de câine, subiect controversat în Coreea de Sud după interdicția consumului. Cine mai preferă aceste preparate

Foto: Pexels
Foto: Pexels

La începutul săptămânii, Coreea de Sud a reglementat consumul cărnii de câine.

“Consumi carne de câine?” este una dintre cele mai controversate întrebări pe care le poate pune un străin în Coreea de Sud - deși reacția și răspunsul depind adesea de vârsta persoanei întrebate, conform BBC.

VEZI ȘI: Coreea de Sud interzice mâncatul și comercializarea cărnii de câine.

“Este atât de obositor, trebuie mereu să explic că nu am mâncat niciodată. Mâncărurile canine sunt mai ales pentru vârstnici în Coreea de Sud, dar străinii tind să generalizeze obiceiul,” spune Park Eun-kyoung, o consultantă în vârstă de 30 de ani care lucrează în prezent în Germania, care recunoaște că uneori se simte jignită de întrebare. “Aceasta are o conotație negativă, sugerând că coreenii consumă ceva foarte nepotrivit și că această cultură este barbară.”

Legea împotriva consumului cărnii de câine

Dar zilele în care se confruntă cu astfel de întrebări par numărate: la începutul acestei săptămâni, guvernul Coreei de Sud a adoptat o nouă lege care interzice creșterea, sacrificarea, distribuția și vânzarea câinilor pentru carne până în 2027.

Aceasta va pune capăt unei practici vechi de secole. Istoric, vacile erau foarte apreciate și, explică Dr. Joo Young-ha, profesor de antropologie la Școala de Studii Coreene, ele erau atât de prețioase că trebuia obținută o autorizație de la guvern pentru a le sacrifica până la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Așadar, au fost necesare alte surse de proteine. Pentru cei care trăiau în peninsula coreeană, carnea de câine era una dintre cele mai bune opțiuni, savurată de oameni din toate clasele sociale, deși existau întotdeauna cei care o evitau.

Dar la fel ca orice altă carne, au apărut feluri de mâncare apreciate care foloseau produsul, cum ar fi supa de carne de câine, numită “bosintang”, și felii de carne de câine fiartă. Dintre sud-coreeni mai în vârstă, mulți încă îi laudă virtuțile ca o delicatesă care este ușor de digerat și care îți dă energie, mai ales în timpul unei veri călduroase.

Scădere mare față de 2015

Potrivit unui sondaj Gallup de anul trecut, doar 8% dintre oameni au încercat carnea de câine în ultimele 12 luni, o scădere semnificativă de la 27% în 2015. Datele furnizate de Asociația Coreeană a Câinilor Comestibili, o organizație care reprezintă industria, indică de asemenea o scădere.

Aceasta spune că există acum aproximativ 3.000 de ferme de creștere a câinilor în Coreea de Sud, o scădere semnificativă de la 10.000 la începutul anilor 2010, dar și mult mai mare decât cifra guvernului, care pune numărul la aproximativ 1.100.

Între timp, deținerea de animale de companie a crescut. Datele sondajului din 2022 sugerează că unul din patru sud-coreeni dețin animale de companie, potrivit Ministerului Agriculturii, Alimentației și Afacerilor Rurale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel