Caroline, dulciurile copilăriei din anii '80. Cum se fac: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Carolinele erau unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri ale anilor '80. Iată cum se prepară...

Ingrediente

500 g biscuiţi populari
100 g zahăr (sau după gust)
miezul la 10+15-20 de nuci (după gust şi posibilităţi)
2 pahare lapte rece/apă/cafea
250-300 g margarină/unt topită
100-150 g cacao

Opţional:

- işine în alcool

- migdale întregi prăjite (absolut de încercat)

- 2 linguri făină de migdale

Pentru ornare

- nuci prăjite puţin şi mărunţite nu foarte fin (robot/mixer de bucătărie/maşina de carne)

- nucă de cocos

- seminţe mac/in/susan

- alune prăjite şi mărunţite (robot/mixer de bucătărie/maşina de carne)

- seminţe de floarea soarelui prăjite şi mărunţite (robot/mixer de bucătărie/maşina de carne)

Cum se prepară

Se trag biscuiţii la maşina de carne sau se mărunţesc cu robotul de bucătărie. Se prăjesc puţin miezurile de nucă (în tigaie sau cuptor). Se topeşte untul/margarina pe foc sau la microunde. Se lasă să se răcească puţin. Se pune zahărul în 2 pahare de lapte, se amestecă puţin să se topească. Se topeşte oricum.

Se pun toate ingredientele într-un vas destul de încăpător. Ingrediente după preferinţe dar cu baze de: 1. biscuiţi cu nucă de cocos şi restul ingredientelor de mai sus; 2 Biscuiţi cu nucă + restul ingredientelor; 3 biscuiţi cu făină de migdale + restul ingredientelor.  Variantele sunt destul de multe. Se amestecă cu mâinile foarte, foarte bine. Trebuie să iasă un aluat destul de tare dar elastic, care nu se împrăştie. Dacă mai trebuie apă/lapte mai adăugă puţin. Sau unt/margarină dar să fie topită. Se dă o oră la rece.

Se ia un pic de aluat între mâini (de mărimea unei nuci sau cum vrei tu, pot fi şi mai mari). Se formează o bilă modelând aluatul cu ambele palme, dacă aluatul e destul de consistent. Dacă se împrăştie, e prea uscat -mai adaugă lapte/apă/margarină. Poţi pune o vişină din compot sau alcool (fără sâmburi) în mijloc.

După ce ai făcut bila, o dai/tăvăleşti înainte şi înapoi până se acoperă toată. Prin orice preferi tu.

Sursa: reteteindraznete.blogspot.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel