De asemenea, un doctor care a primit locuinţă de serviciu va trebui să returneze banii pe chirie. În total medicii, trebuie să dea înapoi spitalului peste 30.000 de lei, la care se adaugă o serie de penalităţi.
Potrivit conducerii unităţii medicale, măsura îi va determina pe specialişti să renunţe la contractele pe care le au cu spitalul şi îi va îndepărta pe cei care ar fi putut veni în viitor să lucreze în Huşi.
[citeste si]
„Spitalul nostru nu este unul atractiv pentru medici şi de aceea încercăm să le creăm anumite facilităţi pentru a-i convinge să lucreze la noi. În urma unei astfel de decizii, nimeni nu va mai veni să lucreze la noi. Nu am înţeles unde am greşit, ce legi am încălcat, fiindcă banii pentru naveta medicilor erau din fonduri proprii ale spitalului, tocmai pentru a nu exista probleme. S-au invocat nişte prevederi legislative, dar nici acum nu ştim exact unde am greşit. Este vorba despre trei ani, s-a adunat o sumă destul de mare. Şi aşa avem un grav deficit de medici, am încercat să le spunem şi inspectorilor care ne-au controlat acest lucru, dar argumentul nu a funcţionat. Suntem singurul spital din ţară pus într-o astfel de situaţie şi amendat pe o astfel de speţă”, a precizat joi conducerea Spitalului 'Dimitrie Castroian' din Huşi, potrivit Agerpres.
Conform acesteia, decizia dată în urma controlului a fost contestată şi în prezent se aşteaptă un răspuns de la Curtea de Conturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News