EXCLUSIV  Carrie Wade (PMI), despre riscurile și impactul nicotinei asupra sănătății: ”Nu durează pentru totdeauna, durează săptămâni sau luni”

FOTO: Freepik @drobotdean
FOTO: Freepik @drobotdean

Carrie Wade, Senior Manager Global Scientific Engagement PMI, a vorbit despre impactul pe care îl are nicotina asupra creierului și a sănătății mintale, precum și cât rămâne aceasta în organism.

Carrie Wade, Senior Manager Global Scientific Engagement PMI, a vorbit despre modul în care nicotina acționează asupra organismului uman, asupra creierului, dar și a sănătății mintale, precum reacțiile pe care le are un fumător atunci când vrea să renunțe la fumat.

”Atunci când folosim nicotina, nicotina este eliminată, iar jumătatea de viață a nicotinei este de aproximativ două ore. Deci, nu rămâne în corp foarte mult timp, dar pe măsură ce se acumulează la persoanele care fumează, iar acestea fumează multe țigări pe zi, nicotina se acumulează în corp, dar jumătatea de viață este de aproximativ două ore. Deci, părăsește corpul nostru destul de repede, de ordinul orelor sau a zilelor.

Și folosirea nicotinei adesea aduce la dependență. Corpurile noastre devin obișnuite cu nicotina, devin obișnuite cu efectele pe care le are și asta schimbă unele dintre stările noastre fiziologice.

Și astfel, când renunți la nicotină, ceea ce ți se întâmplă atunci când folosești nicotina, cum ar fi creșterea vigilienței, creșterea ritmului cardiac, creșterea atenției, unele dintre acestea s-ar putea să scadă în timp.

Altul este o schimbare în sistemul nostru de recompense din creier, unde nicotina acționează, pe receptorii nicotinici în sistemele noastre de recompense din creier.

Deci, o altă manifestare a dependenței este atunci când renunți la nicotină, când încetezi să folosești nicotina, s-ar putea să treci printr-o perioadă de sevraj în care nu ai atât de multă recompensă în corpul tău, nu te bucuri de lucrurile zilnice la fel de mult.

Acest lucru este foarte comun atunci când ai o substanță care acționează asupra recompensei și renunți la ea.

Nu durează pentru totdeauna, durează săptămâni sau luni, în funcție de persoana care folosește produsul sau care folosește nicotina, dar se întâmplă”, a spus Carrie Wade, Senior Manager Global Scientific Engagement PMI, în exclusivitate, pentru DC News și DC Medical, la cel de-al sașelea summit privind reducerea efectelor nocive ale tutunului: Produse noi, cercetare și politici, este organizat de SCOHRE, Asociația Internațională pentru Controlul Fumatului și Reducerea Riscurilor, în perioada 25 și 26 septembrie 2023, în Atena, Grecia.

Nicotina, impact asupra creierului și a sănătății mintale

Întrebată cum afectează fumatul sănătatea creierului, dar și sănătatea mintală, Carrie Wade a afirmat că atunci când fumăm țigări, ”nicotina se leagă de receptorii nicotinici de acetilcolină prezenți în diverse zone ale creierului nostru, în special în sistemul nostru de recompense, activând astfel sistemul nostru de recompense”.

De asemenea, nicotina ”ar putea să activeze zone ale creierului nostru care procesează cogniția și atenția, și ne face mai atenți. Acest lucru este foarte normal, dar ceea ce se întâmplă în creier atunci când fumăm în comparație cu doar utilizarea nicotinei este că apar efecte cardiovasculare.

Creierul nostru are o vascularizație bogată, multe vase de sânge. Monoxidul de carbon din fum și alte substanțe chimice prezente în fum pot duce la întărirea acestor vase de sânge prezente în creierul nostru.

Acest lucru vă poate face mai predispus la accident vascular cerebral, vă poate face mai predispus la alte leziuni cardiovasculare. Și acest lucru este de asemenea foarte obișnuit, dar vreau să fiu clar că este specific fumatului țigărilor și nu am văzut că se întâmplă în urma aplicării doar a nicotinei. Deci, nicotina, aplicată transdermal sau în alte forme, efectele cardiovasculare nu sunt la fel de evidente sau chiar deloc prezente”, a mai spus Carrie Wade.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel