Cărtărescu iar nu a luat Nobelul, dar e fericit că a ajuns în primii 5 autori

Sursă foto: Facebook Mircea Cărtărescu
Sursă foto: Facebook Mircea Cărtărescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu le mulţumeşte celor care l-au susţinut în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură şi se declară 'foarte fericit' că a ajuns şi anul acesta 'între primii cinci autori luaţi în considerare'.

Scriitorul Mircea Cărtărescu le mulţumeşte celor care l-au susţinut în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură şi se declară 'foarte fericit' că a ajuns şi anul acesta 'între primii cinci autori luaţi în considerare', potrivit Agerpres

'Le mulţumesc din toată inima celor care au fost alături de mine ieri. Sunt foarte fericit că am ajuns, anul acesta, între primii cinci autori luaţi în considerare. Nu-mi trebuie mai mult. Căldura cu care foarte mulţi oameni din toată lumea m-au susţinut m-a emoţionat foarte tare', a scris Cărtărescu, vineri, pe Facebook.

Scriitorul norvegian Jon Fosse a fost recompensat joi cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 2023, conform unui anunţ făcut de Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze din Stockholm şi preşedintele Comitetului Nobel pentru Literatură.

Printre scriitorii cu cote semnificative la casele de pariuri s-au numărat chinezoaica Can Xue, maghiarul Peter Nádas, românul Mircea Cărtărescu, rusoaica Ludmila Uliţkaia, norvegianul Jon Fosse, britanicul cu descendenţă indiană Salman Rushdie ş.a. Ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel se desfăşoară anual la 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel (1896). Anul trecut, premiul a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux.

Citește și - Premiul Nobel pentru Pace primit de Narges Mohammadi evidențiază curajul femeilor iraniene. Și Zelenski a fost în cursa pentru a primi premiul

Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a declarat vineri că acordarea Premiului Nobel pentru Pace activistei închise Narges Mohammadi evidențiază curajul și hotărârea femeilor iraniene, transmite Reuters.

'Am văzut curajul și hotărârea lor în fața represaliilor, intimidării, violenței și detenției', a spus purtătorul de cuvânt al OHCHR, Elizabeth Throssell.

'Ele au fost hărțuite pentru ceea ce poartă sau nu poartă. Există măsuri legale, sociale și economice tot mai stricte împotriva lor. Acest lucru subliniază cu adevărat curajul și hotărârea femeilor din Iran și modul în care sunt o sursă de inspirație pentru întreaga lume.', precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel