EXCLUSIV  Cărţi de la iepuraş pentru mari şi mici

Viața mea
Viața mea

Publicitate

“Viaţa mea”, excelentă reconstituire a unei biografii



Viaţa mea, cel mai nou volum semnat de Nicolae Breban, unul dintre cei mai importanţi şi prolifici prozatori români contemporani, a apărut în această săptămână la Editura Polirom.

Viaţa mea este o carte de o mare densitate epică, evocând şi totodată analizând evenimente-cheie din existenţa marelui romancier. Prezenta autobiografie este organizată tematic, criteriul cronologic nefiind încăpător: copilăria, adolescenţa, descoperirea primelor pulsiuni creative, prietenia, viaţa literară, cariera, aventura politică, femeia, exilul, tatăl fac materia unor capitole separate. Totul este însă subjugat de exorbitanta voinţă de a crea – care dă coerenţă şi sens existenţei lui Nicolae Breban. De aceea, Viaţa mea nu este doar reconstituirea unei biografii excepţionale, ci şi verificarea unei structuri, a unei «trăiri-tip care revine mereu», formulă prin care Nietzsche, invocat adesea de scriitor, definea caracterul. Mai mult ca niciodată, Nicolae Breban este dispus să meargă pînă la capăt, scormonind în trecut cu luciditate şi spirit critic, dar şi cu nostalgie şi patetism; martor al epocii pe care a traversat-o şi al propriei existenţe, el este însă şi un personaj viu, fabulos, extravagant, imprevizibil, capabil de uluitoare contradicţii, din seria memorabilelor personaje proiectate ficţional în atâtea romane. Viaţa lui Nicolae Breban se confundă, în mai mare măsură decât a oricărui alt scriitor român, cu monumentala sa operă.” (Bogdan Creţu)

Nicolae Breban (n. 1934), romancier şi eseist, este unul dintre cei mai importanţi şi prolifici prozatori români contemporani. Debutează literar în revista Viaţa studenţească, în 1957. Opt ani mai tîrziu publică primul său roman, Francisca (tradus în bulgară şi rusă), distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. A fost redactor-şef al României literare. A semnat scenariul filmului Răutăciosul adolescent, precum şi scenariul şi regia filmului Printre colinele verzi (inclus în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Cannes). Este membru titular al Academiei Române şi director al revistei Contemporanul. Ideea europeană. La Editura Polirom au apărut: Riscul în cultură (1997), Sensul vieţii (Memorii) (4 vol., 2003-2007), Animale bolnave (2004), Îngerul de gips (2008), Orfeu în infern (2008), Profeţii despre prezent. Elogiul morţii (2009).

(w670)

”Codul lui da Vinci”

“Codul lui da Vinci”, ediție nouă

 Noua ediție a volumului-fenomen Codul lui da Vinci de Dan Brown va ajunge curând în librării

Ediția nouă a „blockbusterului perfect“ (The New York Times) debutează cu un cuvânt-înainte al autorului care crede că această versiune a bestsellerului li se potrivește atât tinerilor, cât și adulților. „Sper din toată inima ca această adaptare a cărții mele să trezească în cei tineri aceeași bucurie pe care am simțit-o eu atunci când am explorat istoriile secrete și misterele lumii în care trăim”, scrie Dan Brown

Cea mai mare conspirație din ultimii 2000 de ani face subiectul thrillerului care a reușit să producă rumoare chiar și în cercurile oamenilor de știință. Codurile, subiectele religioase, istorice, din domeniul artei şi al arhitecturii, prezentate în Codul lui da Vinci i-au făcut chiar și pe cei mai documentați cercetători să-și pună întrebări în legătură cu adevăruri pe care le credeau absolute. Dan Brown a anunțat deja data lansării următorului roman, Origin, în luna septembrie 2017. În România, romanul va fi în librării în noiembrie 2017.

„WOW! Un blockbuster perfect. Un thriller deștept, care te ține cu sufletul la gură. De la apariția cărților lui J.K. Rowling încoace, niciun autor nu și-a mai încântat atât cititorii, conducându-i într-o cursă plină de surprize și adrenalină”, scrie cronicarul de la The New York Times

„Te captivează, se citește cu sufletul la gură. O foarte bună adaptare!”, apreciază Kirkus Reviews Online

Dan Brown este unul dintre cei mai apreciați scriitori din lume. Autor de bestselleruri, printre care Codul lui da Vinci, Îngeri şi Demoni, Inferno, Simbolul pierdut sau Fortăreața digitală, Dan Brown  a fost numit unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, de revista Time, în 2005. Romanele lui au fost publicate în 54 de limbi, cu un tiraj de peste 200 de milioane de exemplare. 

(w670)

"Biblia în pictura universală"

“Biblia în pictura universală”

Redescoperiţi în cartea semnată de Gérard Denizeau pasajele mitice ale Bibliei şi lăsaţi-vă seduşi de cele mai frumoase picturi din istoria artei. Toată lumea recunoaşte scena Răstignirii, dar cine ştie ce personaje sunt reprezentate la picioarele lui Iisus? Sau cum îl identificăm pe Iuda într-o pictură a Cinei cea de Taină? Ori de ce vedem lângă Isaac un berbec în clipa în care tatăl lui, Avraam, se pregăteşte să îl sacrifice? De la Arca lui Noe la Apocalipsă, capodoperele picturii nu vor mai avea niciun secret! Îi veţi recunoaşte pe Sfântul Pavel după sabia lui şi pe Dalila după foarfecele ei, veţi şti să faceţi distincţia dintre Rusalii şi Înălţarea Domnului sau să redaţi cele zece urgii abătute asupra Egiptului. De-a lungul a cincizeci de episoade biblice, fiecare reprezentat printr-una, două sau trei opere, veţi redescoperi pasajele mitice ale Bibliei şi vă veţi lăsa seduşi de cele mai frumoase picturi din istoria artei. Veţi învăţa să citiţi, să descifraţi şi să comparaţi între ele mai multe versiuni ale aceluiaşi episod, reprezentat de artişti diferiţi.

Gérard Denizeau este istoric de artă muzicolog şi scriitor francez, profesor universitar (Sorbona, Paris; Universitatea din Des Moines). Este autorul a numeroase publicații, romane, poezii, articole şi cărți despre arte plastice şi muzică.   

(w670)

”Fiul risipitor”

“Fiul risipitor. Povestea unei întoarceri acasă”

Luni, 10 aprilie, la ora 19:00, va fi lansat, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu, volumul Fiul risipitor. Povestea unei întoarceri acasă de Henri J.M. Nouwen, carte aflată în Top 100 Best Christian Books, conform publicaţiei Church Times.
La eveniment vor participa: Anca Manolescu, doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti, specialist în antropologie religioasă, studiul comparat al religiilor, Monica Broşteanu, traducătorul cărţii, conferenţiar universitar la Universitatea Bucureşti, specialist în ebraica biblică, teologie sacramentală şi liturgică, ştiinţe biblice, şi Abel Dragomir, istoric, excelent cunoscător al operei Părintelului Henri J.M. Nouwen.

Părintele Henri J.M. Nouwen ne împărtăşeşte călătoria spirituală pe care i-a prilejuit-o, într-un moment de cumpănă al vieţii sale, întâlnirea cu faimosul tablou al lui Rembrandt Întoarcerea fiului risipitor şi cu înţelesurile profunde ale acestei parabole ce cuprinde miezul mesajului biblic. Ni se întâmplă tuturor – spune autorul, pornind de la propria experienţă – să fim răzvrătiţi asemenea fiului risipitor, invidioşi şi resentimentari asemenea fiului mai mare rămas acasă ori pur şi simplu indiferenţi faţă de cei din jurul nostru. Totuşi, suntem mereu chemaţi să devenim asemenea tatălui iertător ce-şi dăruieşte iubirea fără să aştepte nimic în schimb şi-i întâmpină cu bucurie chiar şi pe cei care-i greşesc. Goana după succes şi câştiguri materiale, continua competiţie cu ceilalţi, însingurarea şi deprimarea îl îndepărtează pe omul contemporan de sine însuşi şi de locul adevăratei sale libertăţi. Însă Henri J.M. Nouwen ne demonstrează în aceste reflecţii pline de înţelepciune şi sensibilitate că „întoarcerea acasă“ rămâne posibilă fie şi după cele mai deznădăjduite rătăciri.

„Aşa cum parabola fiului risipitor cuprinde miezul mesajului Evangheliei şi-i cheamă pe ascultători să facă propriile alegeri în faţa lui, tabloul lui Rembrandt rezumă întreaga luptă spirituală şi îi invită pe privitori să ia o hotărâre personală în legătură cu viaţa lor”, scrie Henri J.M. Nouwen.

(w670)

”Cerneală și stele”

“Cerneală și stele”

Editura RAO anunță lansarea celui mai bun roman pentru copii, Cerneală și stele, de Kiran Millwood Hargrave, volum proaspăt premiat cu prestigiosul  Waterstones Children’s Book 2017

 Sprinţarei Isabella i s-a interzis să părăsească insula natală, aşa că îşi petrece timpul visând la tărâmurile despre care tatăl ei, un cartograf faimos, i-a povestit de atâtea ori. Atunci când prietena ei cea mai dragă dispare în „Tărâmurile uitate“, Isabella se oferă să o caute. Doar ştie să citească hărţile, indiferent cât de elaborate ar fi, poate să se ghideze după stele şi e mai mult decât dornică să plece într-o aventură. Lumea de dincolo de zidurile oraşului însă e plină de pericole, iar un demon de foc îi dă bătăi de cap aşa cum nu îşi imagina. Curând, Isabella realizează că nu trebuie doar să îşi găsească prietena, ci şi să salveze insula. Oare va face faţă provocării?

Millwood Hargrave este un nume de care vom mai auzi. Ideile ei sunt originale, iar imaginaţia de care dă dovadă, impresionantă”, afirmă The Times

„Mit, magie, monştri, ce mi-aş putea dori mai mult?”, se întreabă Lucy Saxon

„O bijuterie de carte, la fel de vie şi de reală precum hărțile din interior. Este un clasic în devenire”, notează Melinda Salisbury

Kiran Millwood Hargrave adoră să scrie, indiferent că este vorba despre poezii, romane sau piese de teatru. Tânăra autoare se poate lăuda cu un masterat în scriere creativă la Oxford University. Cerneală și stele este romanul ei de debut.

O carte perfectă pentru iubitorii de magie. 

(w670)

”Val și Cetatea Sufletelor”

Campionatul poveştilor cu “Val şi Cetatea Sufletelor”

Sâmbătă, 8 aprilie, la ora 11.30, sunteţi invitaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o nouă ediţie a Campionatului poveştilor, cu Val şi Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu.

Alături de invitaţi, Ana Alfianu, Otilia Mantelers, expert în parenting şi Iustina Croitoru, veţi afla povestea unui personaj cu totul şi cu totul special.

Val are 10 ani şi face parte din specia visătorilor. Îi place să se joace, să exploreze pădurea din apropierea casei şi să citească poveşti. Cu siguranţă, nici nu i-a trecut prin cap s-ajungă el însuşi personaj într-o poveste. Însă, într-o bună zi, cuprins de dorul bunicului sau, plecat fără putinţă de întoarcere în Cetatea Sufletelor, Val se hotărăşte să caute acest loc straniu, netrecut pe nicio hartă din lume. Împreună cu Malila, o broască-ţestoasă zburătoare, băiatul porneşte într-o călătorie fantastică, presărată cu primejdii, probe de curaj şi nenumărate întrebări.

Ei bine, răspunsurile la aceste întrebări vi se vor dezvălui numai dacă veţi avea curaj şi-i veţi urmări pe Val şi Malila în poveste.

Atât copiii, cât şi părinţii sunt invitaţi la Campionat să se alăture celor două echipe: echipa Visătorilor povestitori şi echipa Visătorilor desenatori.

Editura Humanitas şi Koh-I-Noor vor premia la final cele mai frumoase poveşti şi desene ale micilor şi marilor Visători.

Ana Alfianu s-a născut în 1979 la Braşov şi a urmat cursurile liceului de artă din localitate. A absolvit Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu o licenţă în arte plastice şi decorative, specializarea conservare-restaurare, şi a lucrat vreme de câţiva ani că restaurator şi grafician la Muzeul Judeţean din Târgu Mureş. Între 2006 şi 2007 a urmat cursuri de teatru, film şi artă în Statele Unite. Val şi Cetatea Sufletelor, volum apărut în colecţia „Humanitas Junior“, este prima poveste pe care a scris-o şi ilustrat-o.

„Ce talent grozav are Ana Alfianu! Pe de o parte, spune o poveste iniţiatică, în genul celor ale lui Michael Ende sau Peter Beagle, cu băieţei şi ţestoase vorbitoare, cu peşti care se hrănesc cu lacrimi, cu prelegeri policolore despre puterea cuvintelor, cum foarte rar s-au scris în literatură noastră. Pe de altă parte, îşi ilustrează singură povestea cu imagini de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, exact acele imagini ideale cu care ne visam în copilărie poveştile. Prin urmare, dragi cititoare şi cititori, cartea pe care o aveţi în mâna nu e doar o carte – e chiar copilăria voastră ilustrată. Deschideţi-o: o veţi iubi de îndată. Eu, cel puţin, aşa am păţit.“ (Radu Vancu) 

Colecţia PanDA a Editurii Pandora M se îmbogăţeşte cu noi cărţi minunat ilustrate, care încurajează imaginaţia şi creativitatea micilor cititori. Toate aceste titluri vor aduce bucuria în inimile copiilor şi îi vor împrieteni fie cu brotaci simpatici sau lei blânzi, fie cu tigri amuzanţi sau iepuraşi curajoşi. Printre noutăţi se numără:

(w670)

“Elmer pe picioroange” 

“Elmer pe picioroange” de David McKee

„Te prăpădeşti de râs”, consideră Junior Bookshelf

Vin vânătorii şi toţi elefanţii sunt speriaţi. Elmer, elefantul multicolor, are un plan cu care speră să-i păcălească pe vânători, dar lucrurile nu ies chiar aşa cum şi-a dorit…

(w670)

”Brotacul”

“Brotacul”

Bietul Brotac! Vrea să fie asemenea prietenilor săi, Purcelul, Raţa, Şobolanul şi Iepurele, dar toate încercările sale de a-i imita au un final nefericit. În cele din urmă, Brotacul înţelege că prietenii lui ţin la el pentru ceea ce este – un brotac obişnuit.

Max Velthuijs, autorul cărţii, este un artist care a primit nenumărate premii. Volumele sale abordează subiecte importante, cu un umor fin, iar Brotacul şi prietenii săi trec prin nenumărate aventuri.

(w670)

Tigrul care a venit la ceai

“Tigrul care a venit la ceai”

Această poveste faimoasă despre Sophie şi neobişnuitul său musafir, spusă de  Judith Kerr, continuă să încânte milioane de copii încă de când a fost publicată pentru prima oară, acum aproape 50 de ani.

 „O poveste nemuritoare”, titrează The Independent

 Judith Kerr este autoarea şi ilustratoarea îndrăgitelor cărţi pentru copii din seria Mog. A mai scris trei romane inspirate din propria copilărie, printre care When Hitler Stole Pink Rabbit. Cărţile ei pentru copii s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare şi au devenit clasice. 

(w670)

“Iggy Peck, micul arhitect”

“Iggy Peck, micul arhitect”

Unii copii sculptează castele din nisip. Alţii fac plăcinte din noroi. Iar alţii construiesc turnuri înalte din cuburi. Dar niciunul nu e mai priceput decât Iggy Peck, care a înălţat odată o replică în mărime naturală a Marelui Sfinx pe pajiştea din faţa casei sale! Ce păcat că oamenii nu apreciază talentul lui Iggy – mai ales, domnişoara Lila Greer, profesoara lui. Dar o excursie cu clasa vine la țanc ca să arate cât de util poate fi un arhitect.

Andrea Beaty şi David Roberts îşi unesc talentele în această minunată carte ilustrată, ce încurajează creativitatea şi aptitudinile cu care ne naştem fiecare. 

(w670)

“Esterhazy. Prinţul Iepure”

“Esterhazy. Prinţul Iepure”

„Cea mai amuzantă şi mai trăsnită carte despre iepuraşi… Esterhazy este deja o piesă clasică a literaturii pentru copii”, apreciază Die Zeit.

 Dinastia Esterhazy este veche şi nobilă, însă se confruntă cu o problemă: descendenţii ei se fac tot mai mici din generaţie în generaţie. Când cel mai tânăr nepot cade într-un coş de hârtii şi nu mai poate să iasă, principele Esterhazy se hotărăşte să acţioneze: îşi trimite nepoţii în lume ca să-şi caute soţii. Cu cât mai mari… cu atât mai bine. Astfel că mezinul familiei, prinţul Esterhazy, este trimis la Berlin, unde trece prin nenumărate aventuri şi e martor la căderea Zidului Berlinului, pentru ca, în cele din urmă, să-şi găsească o mireasă potrivită.

Irene Dische este o celebră autoare şi jurnalistă americană. Hans Magnus Enzensberger este unul dintre cei mai importanţi autori germani în viaţă. De aceiaşi autor, la Editura Pandora M a apărut Drăcuşorul cifrelor. Michael Sowa este un foarte apreciat artist german, cunoscut mai ales pentru picturile sale stranii, suprarealiste şi surprinzătoare. Este ilustratorul cărţii Micul Rege Decembrie (Editura Pandora M, 2015). 

(w670)

“Panorama libertății. Actualitatea lui Don Quijote”


“Panorama libertății. Actualitatea lui Don Quijote”

Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană al Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din Bucureşti, împreună cu Institutul Cervantes şi Institutul Cultural Român, a lansat recent volumul El retablo de la libertad. La actualidad del Quijote (Panorama libertății. Actualitatea lui Don Quijote) editat de Mianda Cioba, Adolfo Rodríguez Posada, Melania Stancu și Silvia-Alexandra Ştefan şi publicat sub egida Institutului Cultural Român.

Volumul reunește peste 25 de studii prezentate în cadrul Colocviului Internațional omonim, organizat în noiembrie 2015 la Universitatea din București, pentru a celebra împlinirea a patru secole de la apariția părții a doua a capodoperei lui Miguel de Cervantes, El Ingenioso Hidalgo don Quijote de la Mancha (1615). Semnatarii contribuțiilor sunt specialiști de marcă în domeniul studiilor cervantine, istorici și critici literari, profesori universitari din Spania, România, Elveția, Cehia, Slovacia și Serbia.

(w670)

"Riscurile puterii celor care ajută"

“Riscurile puterii celor care ajută”

“Fie că suntem psihologi, medici, profesori sau asistenți sociali, ne-am dedicat unei profesii în care ajutăm oameni aflați în suferință, în nevoie, în neștiință, oameni pe care îi salvăm, îi protejăm, îi susținem sau îi creștem”.

Profesii dificile, care cer mari eforturi, dar oferă și mari satisfacții. Există însă doar această parte luminoasă? Putem face doar bine? Confruntați în permanență cu destine tragice, terapeuții pot aluneca pe panta umbrei, evitând suferința neputinței.

Prin cartea de față, scrisă într-un limbaj accesibil și plină de exemplificări, Guggenbühl-Craig ne permite să examinăm şi latura întunecată a profesiei, unde îi găsim pe cei care ajută urmărind nu beneficiul celuilalt, ci propriul beneficiu și deținerea puterii – șarlatanul, impostorul, ipocritul, falsul profet. Și să descoperim și soluția – maturizarea psihică, reducerea clivajelor prin explorarea psihicului în întregimea sa, astfel încât asistentul social să nu mai considere că își poate practica profesia inginerește, profesorul să nu mai creadă că doar elevii sunt copilăroși, iar terapeutul să nu mai vadă boala doar la pacienții lui.

Adolf Guggenbühl-Craig a fost profesor la Institutul C.G. Jung din Zürich, analist jungian cu peste 50 de ani de experiența clinică. 

(w670)

”Rețete pentru gașca mea”

“Reţete cu carne de pui”

Cea mai “proaspătă” apariție culinară din seria Editurii RAO Larousse 3 ingrediente/ în 15 minute este volumul Reţete cu carne de pui.

Dacă vă este poftă și de altceva decât de pui fript, descoperiţi 55 de rețete care pot fi preparate cu un minimum de ingrediente și într-un timp foarte scurt, cu produse proaspete care vor îmbogăți carnea de pui cu arome specifice fiecărui anotimp. Iarna, puiul va fi glasat cu miere și însoțit de castane, prune uscate sau varză murată. Primăvara, îl veți regăsi alături de mazăre proaspătă, spanac sau mango. Vara, tarhonul și busuiocul, usturoiul și roșiile vor prelua ștafeta în turneul savorilor. Toamna, ciupercile și strugurii vor naște alte gusturi deosebite. În lumea întreagă, rețetele pe bază de carne de pui sunt deja clasice. Puiul poate fi gătit în sos, poate fi fript, fiert, gătit întreg sau bucăți.

Din seria 3 ingrediente/în 15 minute mai fac parte Rețete vegetariene, Aperitive pentru cină, Rețete pentru gașca mea. 

(w670)

"În bucătăria lui Joseph"

“În bucătăria lui Joseph”

Dacă într-adevăr doriţi să pregătiţi ceva special de Paște, trebuie să vă inspiraţi din volumul În bucătăria lui Joseph, scris de chef Joseph Hadad.

Dacă vreţi să învățaţi să gătiţi de Paște ca pentru Robert de Niro, trebuie neapărat să citiţi acest volum apărut la editura RAO. După 30 de ani de carieră și onoarea să surprindă cu preparate de lux personalități ca Bill Clinton, Robert de Niro, Madonna sau Michael Jackson, chef Hadad vă va învăța ce înseamnă rafinamentul și savoarea în bucătărie. 67 de rețete inedite vă așteaptă să le descoperiţi. Joseph Hadad este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, a făcut parte din juriul emisiunii “Top chef” și are unul dintre cele mai selecte restaurante din București.

„Chef Joseph Hadad e cel mai faimos chef din România, are unul dintre cele mai bune restaurante din ţară, poate să pregătească cele mai rafinate mâncăruri pe care nici măcar nu ţi le imaginezi, iar el a rămas același om simplu pe care tata l-a sfătuit să se facă bucătar.”

O altă serie Larousse foarte interesantă propune rețete pentru toate poftele

“Larousse Aperitive gustoase”

Tarte, tartine, foietaje, colţunaşi, clătite, antreuri calde,corăbioare, minipizza, plăcintele dulci-sărate, minidulciuri,delicioase... reţete simple şi originale pentru a pregăti aperitivegustoase... de-ţi lasă gura apă. 

(w670)

"Larousse Dulciuri cu ciocolată"

“Larousse Dulciuri cu ciocolată”

Prăjituri, checuri şi fondante, biscuiţi şi caramele, merenguri, creme, şarlote şi paleuri, budinci şi sufleuri ­ peste 60 de reţete pe bază de ciocolată pentru a da un gust deosebit deserturilor dumneavoastră.

(w670)

"Larousse deserturi cu fructe"

“Larousse deserturi cu fructe”

60 de reţete cu fructe pentru marea desfătare a gurmeţilor - salate de fructe proaspete, compoturi, tarte, fructe gratinate, crumble, şerbeturi şi multe altele.

Din această serie mai fac parte volumele Bucătărie ușoară, Supe, Cocktailuri, Salate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel