Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de luni, un proiect de hotărâre care prevede exproprieri pentru ansamblul 'Henri Coandă', valoarea estimată a despăgubirilor depăşind 14,6 milioane de lei.
'Se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul unor lucrări de utilitate publică aferente obiectivului 'Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente ansamblului Henri Coandă - etapa I'. (...)
Se aprobă ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente ansamblului Henri Coandă - etapa I', suma globală estimată a despăgubirilor ce va fi alocată din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, compusă din valorile individuale aferente despăgubirilor estimate, în valoare de 14.633.261 de lei', se arată în proiectul de hotărâre. Potrivit sursei citate, suprafaţa de teren expropriată este de 6.637 mp. Totodată, se vor expropria 166 de mp de construcţii.
Henri Coandă, un cartier-mamut greu de administrat de ANL
Cartierul Henri Coandă este un ansamblu care este construit de ANL, investiția fiind demarată cu mai bine de 12 ani în urmă. Ansamblul de locuințe Henri Coandă se construiește pe un teren cu o suprafață de 115,9 hectare și este amplasat în partea de nord a Capitalei, în zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Băneasa-orașul Voluntari. Terenul este împărțit în doua zone, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 București și a orașului Voluntari, județul Ilfov. Astfel, 60,55 hectare aparțin Sectorului 1 al Municipiului București și alte 55,41 hectare orașului Voluntari.
Proiectul cartierului prevede construcția a 1.109 case: 522 de locuințe in Sectorul 1, București si 587 de locuințe în zona orașului Voluntari. Casele au suprafețe construite desfășurate cuprinse între 120 mp si 340 mp și beneficiază de curte, terase, garaj sau locuri de parcare.
De la demararea lucrărilor, mulți proprietari au renunțat la visul de a mai avea o locuință, alții s-au retras de la ANL și au continuat lucrările în regie proprie. Ani la rând s-au schimbat constructorii, lucrările fiind începute și lăsate în paragină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News