Când ai cartofi în casă, poţi să zici că ai cămara plină. Din cartofi se fac multe din cele mai delicioase mâncăruri. Iată una din ele.
Vă prezentăm o reţetă simplă de cartofi boiereşti, potriviţi pentru a fi serviţi chiar şi la o masă festivă, ca garnitură la o friptură dar şi ca salată de vară, gustoasă şi uşoară.
Ingrediente
– 5-6 cartofi medii
– 3-4 roşii
– 2 morcovi
– 1 ardei gras, roşu
– 1 ceapă roşie
– sare
– piper
– 1 linguriţă zahăr brun
– pătrunjel verde
– mărar verde
– ulei de măsline
– oţet balsamic
– 2 căţei de usturoi
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert în coajă, în apa clocotită cu sare şi puţin zahăr brun.
Când sunt bine fierţi, se trec prin jet de apă rece, se curăţă şi se feliază sub formă de acordeon, lăsându-le baza nesecţionată.
Morcovii se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se taie în rondele.
Roşiile, ardeiul şi ceapa se toacă în cuburi ca pentru salată şi se asezonează cu un dressing din ulei de măsline, sare, piper şi puţin oţet balsamic.
Usturoiul se toacă în rondele mici, care se presară printre feliile de cartofi.
Cuburile de legume din salată se vor aşeza tot printre feliile de cartofi, apoi aceştia se stropesc cu dressingul de la salată şi se presară deasupra verdeaţa tocată.
Se servesc cartofii boiereşti pe pat din rondele de morcovi, care au rolul de a echilibra gustul dulce-acrişor. Opţional, se mai pot adăuga caşcaval sau diverse brânzeturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News