Cartofi carbonara! Da, da, ai citit bine! Sunt absolut delicioși și nu vei avea bătăi de cap cu această rețetă. Se face rapid și este ușor de preparat.
Ingrediente: un kg cartofi , 150 gr de carne de curcan, o ceapă mică, 300 ml de smântână pentru gătit, 100 g de parmesan, un ou, sare și piper, pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat), 2-3 felii de bacon, unt.
Se pun cartofii la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se curăța, se taie rondele sau cubulețe. Se amestecă smântâna cu oul, parmezanul, sare și piper. Se taie ceapa julien, se pune la prăjit în unt și după ce devine ușor aurie și sticloasă se pune curcanul tăiat cubulețe, potrivit delicatese.net. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă se doreste se poate pune la prajit si niște bacon tăiat mărunt. Cartofii se pun în tavă, se toarnă sosul și se presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Se amestecă ușor toate ingredientele. Se presară pătrunjel deasupra și dă la cuptor până se rumenește ușor – aproximativ 30 de minute. Vă dorim poftă bună si spor la gătit.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu