Cartofii copți sunt o garnitură grozavă pentru o diverse feluri de mâncare.
Cu toate acestea, adesea, cartofii copți nu au acea crustă crocantă și delicioasă. Cu această rețetă simplă vei reuși să prepari cartofii așa cum îi dorești.
Ingredientele de care ai nevoie:
2 kg cartofi;
rozmarin proaspăt;
3 căpățâni de usturoi;
2 litri de apă;
30 grame de sare;
½ linguriță praf de copt;
5 linguri de ulei de măsline;
pătrunjel.
Curăță și taie cartofii în bucăți mari. Într-o oală se pun la fiert cei doi litri de apă, se adaugă sarea și praful de copt.
Când apa dă în clocot, se pun cartofii tăiați și se fierb până se înmoaie un pic. Frunzele de rozmarin se spală și se toacă mărunt. Usturoiul se curăță.
Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte
Toarnă ulei în tigaie, adăugă rozmarinul tocat și usturoiul pisat. Adăugă sare și piper. Gătește la foc mediu până când usturoiul devine auriu. După aceea, trece uleiul printr-o sită într-un castron mare.
Cartofii se scot din oala cu apă și se pun în bolul cu ulei. Asezonează-i cu sare și piper. Agită bine bolul pentru a acoperi toți cartofii cu ulei.
Preîncălzește cuptorul la 230 de grade și transferă cartofii pe o tavă de copt. Întinde-i uniform, astfel încât să existe puțin spațiu între ei. Coace cartofii 20 de minute fără să-i amesteci.
Vinete umplute cu carne: înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor
După 20 de minute, întoarce cu grijă cartofii. Continuă coacerea până când cartofii devin aurii. Transferă apoi cartofii într-un bol și adăugă usturoiul și rozmarinul, precum și pătrunjelul proaspăt tocat. Agită cartofii și servește-i pe masă. Poftă bună!
O salată simplă de vinete cu usturoi și nuci este o gustare delicioasă și ușor de preparat. Salata completează perfect preparatele din carne și este potrivită și pentru o masă festivă.
Usturoiul îi adaugă o aromă picantă salatei, în timp ce nucile o fac mai hrănitoare.
Pentru a pregăti o salată cu vinete, usturoi și nuci veți avea nevoie de:
vinete - 5 bucăți;
roșii - 2 bucăți;
usturoi - 2 căței;
ardei gras - 1 bucată;
miez de nucă - 75 grame;
ulei de floarea soarelui - 1 lingură;
maioneză - 50 grame;
sare, piper și verdeață - după gust.
Se spală vinetele, apoi se taie cubulețe mici. Prăjiți vinetele în ulei de floarea soarelui timp de 10 minute. Spălați roșiile și tăiați-le în cuburi mici. Măcinați miezul de nucă cu un blender. Transferați vinetele prăjite într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de ulei și se lasă să se răcească.
Ardeiul gras se curăță și se toacă mărunt. Adăugați ardeiul în bolul cu nucile tocate, usturoiul trecut prin presa și vinetele răcite. Sărați și piperați salata după gust. Se condimentează cu maioneză și se amestecă. Decorați salata cu verdeață tocată mărunt. Poftă bună!
Puteți prepara la micul dejun o omletă din dovlecei, ouă și multă verdeață. Pentru această rețetă veți avea nevoie de:
500 grame de dovlecel,
3 ouă,
40 grame de brânză,
3-4 linguri de mărar tocat,
sare, piper negru măcinat, coriandru - după gust.
Răzuiți doi dovlecei medii prin răzătoarea mare, apoi 40 grame de brânză. Spargeți trei ouă și adăugați-le în bolul cu dovlecei. Adăugați și mărarul tocat mărunt.
Dulceață delicioasă din mere cu scorțișoară. Copiii o vor adora, mai ales în clătite
La final, completați cu sare, piper și condimentele preferate. Puneți compoziția din dovlecei într-o tigaie încălzită bine. Omleta se distribuie uniform și ce gătește, sub capac, 10-15 minute.
După 15 minute, omleta poate fi întoarsă pe cealaltă parte. Serviți omleta fierbinte: este gustoasă, sățioasa și ușor de preparat! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu