Astăzi vă oferim o rețetă, pe bază de cartofi, ciuperci și usturoi. Poate merge bine ca și garnitură pentru carne, pește sau chiar pentru preparate vegetariene.
Rețeta pe care urmează să o prezentăm, azi, are o aromă minunată de usturoi și pătrunjel și poate fi servită alături de alte preparate, dar și ca fel principal sau ca un aperitiv ușor și sănătos.
Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:
400 de grame de cartofi;
300 de grame de ciuperci champignon;
șase căței de usturoi;
pătrunjel proaspăt;
sare și piper negru după gust.
Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Acesta este un preparat destul de ușor de făcut și presupune să fie gătit în cuptor. Prin urmare, este mai sănătos.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați cartofii curățați cubulețe, sărați-i, pipărați-i și stropiți-i cu ulei de măsline. Coaceți cartofii timp de douăzeci de minute.
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
Ciupercile curățate se taie în jumătate se amestecă cu usturoiul tocat și se pun peste cartofii din cuptor. Legumele se mai țin în cuptor circa 10 minute.
Când sunt gata, legumele se transferă pe un platou și se presară cu pătrunjelul tocat. Poftă bună!
Știm cu toții că delicioșii cartofi prăjiți sunt nocivi pentru sănătate. Dar știm și că există și alte modalități de a găti cartofi, care pot fi crocanți și fără a-i prăji în mult ulei.
Rețeta pe care o propunem azi vă permite să faceți cartofi crocanți, fără a folosi o picătură de ulei.
Ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă ușoară:
cartofi,
un albuș de ou,
sare și piper după gust,
hârtie de copt.
Primul pas este să curățați cartofii și să îi tăiați felii. Ideea este că trebuie să procedați ca și cum ați pregăti cartofi prăjiți clasici.
Puneți albușul într-un bol și adăugați un praf de sare și piper. Bateți albușul până când obțineți o consistență spumoasă. Puteți folosi un tel de mână sau chiar un robot de bucătărie.
Acum este momentul să înmuiați cartofii în albușul bătut spumă. Se amestecă bine până când toți cartofii sunt bine impregnați de albuș.
Albușul previne lipirea cartofilor de hârtia de pergament. Acum luați o tavă de copt și puneți cartofii, la distanță unul de celălalt. Apoi, acoperiți toți cartofii cu hârtie de copt.
Cuptorul trebuie preîncălzit la foc mediu. După zece minute scoateți tava și îndepărtați hârtia de pergament.
Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre
Veți constata că cartofii prăjiți nu sunt impregnați cu albuș de ou, deoarece singura funcție a acestuia din urmă a fost să împiedice lipirea lor de hârtia de pergament. În cel mai scurt timp vei pune pe masă cartofi prăjiți fără nicio picătură de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu