Vă prezentăm o rețetă originală din cartofi. Cu siguranță, o să vă placă și o veți include în caietul vostru de rețete.
Secretul acestei rețete este sosul aromat, care pătrunde adânc în fiecare cartof și formează o crustă crocantă nu doar la suprafață, ci și în interior.
Ingrediente:
cartofi - 700 grame,
unt sărat - 2 linguri,
ulei de măsline - 1 lingură,
condimentele la alegere: vă sugerăm un amestec de rozmarin, pătrunjel și piper negru.
usturoi - 2 căței (poate fi înlocuit cu pudră de usturoi).
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Cartofii spălați bine se pun la fiert în coajă în apă cu sare. Gătiți aproximativ 20 de minute, până când cartofii se înmoaie. După 20 de minute scoateți cartofii din oală. Zdrobiți ușor fiecare cartof cu o furculiță și lăsați-i 10 minute să se usuce.
Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt
Amestecați untul topit, uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele. Puneți cartofii zdrobiți pe o tava de copt, unsă cu puțin ulei. Cu o perie de silicon, ungeți fiecare cartof cu sosul preparat. Lăsați cartofii să stea aproximativ 10 minute pentru a absorbi sosul.
Cartofii se coc, timp de 40-60 de minute, până devin aurii și super crocanți. Înainte de servire, cartofii pot fi stropiți cu mărar tocat sau alte verdețuri, după gust. Poftă bună!
Uneori lucrurile simple sunt cele mai bune. La fel este și în cazul rețetei de azi: este ieftină și ai nevoie de două ingrediente.
Uneori nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie, fie din lipsa timpului, fie din plictiseală. În plus, pentru unele feluri de mâncare ai nevoie de multe ingrediente și trebuie să depui mai mult efort.
Mai mult decât atât, uneori vrei să economisești, dar fără a fi nevoie să renunți la gustul delicios al bucatelor.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Astăzi vă oferim o rețetă care reușește să îmbine viteza, economia și savoarea. Cel mai ieftin fel care există. Odată gustat, suntem siguri, că acest el de mâncare nu va lipsi niciodată din meniul vostru.
Lista ingredientelor de care aveți nevoie:
pastele preferate - 400 grame,
ricotta - 300 grame,
o ceapă,
sare și piper.
Pastele trebuie fierte. Nu uitați să nu aruncați apa în care ați fiert pastele, deoarece ți-ar putea fi de folos.
Într-o tigaie căliți puțină ceapă și adăugați ricotta. Lăsăm să se topească și oprim focul. Punem pastele în tigaie, amestecând cu o lingură de lemn. Dacă vă place, puteți adăuga puțin piper. Dacă ricotta pare prea groasă, turnați puțin din apa în care au fiert pastele.
Și iată, mâncarea este gata pentru a fi servită. După cum puteți vedea, procedura este într-adevăr foarte simplă și vă dura mai mult doar să pregătiți pastele!
Această rețetă este o soluție perfectă pentru a nu renunța la un fel uimitor de mâncare și, în același timp, pentru a economisi produse!
Sfat suplimentar: puteți adăuga și puțină nucșoară, care da o notă și irezistibilă preparatului. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu