Dacă ții post, știi că cea mai la îndemână variantă de preparat conține cartofi. Însă punem pariu că așa bunătatea nu ai gstat niciodată.
Ingrediente
1 kg cartofi
3 linguri mălai
1/2 linguriţă sare
2 linguriţe condiment mexican
1 vârf linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă boia dulce
2 linguri ulei
Cum se prepară
Cartofii se spală cu un burete aspru şi apoi se taie felii pe lung, în 4 sau 6 felii, depinde de mărimea cartofilor. Se toarnă uleiul deasupra lor şi se amestecă până ce fiecare felie e acoperită de ulei. Se amestecă într-un bol condimentele cu mălai şi se toarnă în "ploaie" peste cartofi, scrie e-retete.ro. Se scutură vasul cu cartofi să se acopere toate feliile şi se aşază apoi într-un singur strat (cu coaja în jos) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor la 250 C pentru 45 minute. Se servesc imediat.
Citește și:
Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post
Ingrediente
- 250 g fasole boabe
- 1-2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 ceapă mică
- 2 ardei graşi sau gogoşari
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 foaie dafin
- 10-15 boabe de piper
- sare
- piper
- mărar, tarhon şi cimbru
Cum se prepară
Curăţă fasolea, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert într-un vas cu apă, care trebuie să depăşească nivelul boabelor de fasole cu 2-3 degete, potrivit retete.unica.ro.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, aproximativ o oră. Cine doreşte poate schimba din nou apa după primele clocote. Se adaugă morcovii, ceapa mare şi ţelina, toate tăiate în sferturi şi se lasă să fiarbă în continuare până se înmoaie bine toate boabele de fasole.
Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros se căleşte în ulei ceapa mică, tocată mărunt. Se adaugă un praf de sare, apoi se stinge cu jumătate pahar cu supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Adaugă fasolea fiartă, boabele de piper, foaia de dafin şi pasta de tomate dizolvată în jumătate cană cu supă de fasole. Se fierbe la foc mic până scade sosul şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.
Vezi și: Prăjitura "Palmieri". Ai nevoie de doar trei ingrediente pentru această rețetă delicioasă
Citește și:
Clătite dietetice, rețeta. Ai nevoie doar de 3 ingrediente. Cum se prepară
Ingrediente (pentru o porţie)
1 banană
2 ouă
¼ linguriţă scorţişoară
Cum se prepară
Într-un bol pasează o banană şi adaugă scorţişoara şi gălbenuşurile. Amestecă totul foarte bine. Separat, bate albuşurile spumă tare. Adaugă compoziţia de banane peste acestea încorporând-o uşor astfel încât albuşul să rămână pufos şi să ofere densitate clătitelor, potrivit retete.acasa.ro. Pune o tigaie nonaderentă la încins şi adaugă, pe rând, câte o clătită. Când este rumenită pe o parte, întoarce-o şi las-o să se rumenească şi pe cealaltă parte.
Se servesc reci sau calde cu fructe de pădure.
Citește și:
Chec aromat cu cacao și dovleac
Ingrediente
- 280 g făină
- 300 g zahăr
- 35 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 300 g dovleac gătit (copt sau fiert)
- 4 ouă
- 160 ml ulei
Cum se prepară checul aromat cu cacao și dovleac
Ouăle și zahărul se bat spumă. Peste ouă se adaugă uleiul și piureul de dovleac. Se amestecă bine. Făina și praful de copt se cern și se adaugă treptat peste amestecul de ouă prin mișcări de învăluire.
Jumătate din aluatul obținut se transferă în alt castron și se amestecă cu cacaua. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. O tavă sau o formă de chec se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină sau se pune o foaie de copt.
Pentru un efect marmorat se adaugă aluatul deschis la culoare și apoi cel cu cacao și se amestecă cu ajutorul unei scobitori sau cu vârful unui cuțit. Checul se coace la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 minute sau până ce trece testul scobitorii. După coacere se lasă în tavă până ce se răcește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News