Această rețetă de cartofi cu smântână și boia este foarte simplă. Culeasă dintr-un calendar culinar din anul 1985, este numai bună de pus în practică atunci când timpul nu-ți permite să gătești altceva. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- cartofi 1,250 kg
- smântână 0,250 kg
- ulei 0,100 l
- făină 0,010 kg
- ceapă 0,100 kg
- boia dulce 0, 005 kg
- piper 0,001kg
- pătrunjel verde 2 legături
- mărar 1 legăură
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Ceapa se curăță, se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă făina şi se mai călesc împreună câteva minute, apoi se sting cu boia şi apă fierbinte. Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, tăiaţi în felii şi se lasă să fiarbă. Când aceştia sunt gata, se adaugă smântâna, piperul boabe, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să mai fiarbă cca. 10 minute. La servit, se presară cu verdeaţă, salată tăiată mărunt. Înainte de a fi servite se adaugă boiaua.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu