Această mâncare este foarte gustoasă și sățioasă și poate fi preparată pentru masa de cină sau prânz. Este potrivită și pentru masa festivă.
Pentru pregătirea acestei rețete veți avea nevoie doar de câteva ingrediente simple.
Iată produsele de care aveți nevoie:
10 cartofi medii,
10 felii de bacon,
100-150 de grame de brânză tare,
condimente - după gust.
Pentru sos:
250 grame de smântână,
3 linguri de maioneză,
verdeață tocată.
Fierbeți cartofii curățați în apă cu sare. Între timp pregătiți sosul: amestecați smântâna, maioneza și verdeața într-un bol.
Când cartofii s-au răcit, îi puneți în bolul cu sos. Sosul trebuie să acopere toți cartofii. Înfășurați apoi fiecare cartof cu câte o felie de bacon. Puneți apoi cartofi într-o tavă de copt. Întindeți deasupra cartofilor sosul rămas.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională"
Se presară cartofii cu brânză tare și tava se dă în cuptor, pentru 15-20 minute, la 200 de grade. Când sunt gata, cartofii se ornează cu verdeață și se servesc alături de o salată de legume proaspete. Poftă bună!
Pentru a găti pulpe de pui în stil marocan nu veți avea nevoie de mult timp și nu trebuie să căutați ingrediente exotice.
Prin urmare, dacă ați încercat mai multe modalități de a găti carnea de pui, ar trebui să încercați ceva nou.
Ingrediente:
pulpe de pui - 12 bucăți,
coajă de lămâie - 30 grame,
anason - 2 stele,
ceapa roșie - 2 bucăți,
supa de pui - 1/2 litru,
măsline verzi fără sâmburi - 200 grame,
ulei de măsline - 3 linguri,
scorțișoară - 2 bețișoare,
chimen măcinat - 1 lingură,
turmeric măcinat - 1 lingură.
Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa tăiată cubulețe cu scorțișoară, chimen și turmeric, timp de 2 până la 3 minute. Adăugați pulpele de pui și prăjiți până se rumenesc. Adăugați coaja de lămâie, anasonul și bulionul.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională
Dați oala acoperită într-un cuptor, preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 45 de minute. Se adaugă apoi măslinele verzi, se amestecă se acoperă oala și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Înainte de a servi pulpele pe masă, le puteți stropi cu ierburi proaspete. Ca și garnitură puteți servi orez. Garnitura clasică pentru puiul marocan este, desigur, cușcușul.
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.
Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.
Ingrediente:
2 litri de apă,
3-4 cartofi,
4 ciuperci,
doi morcovi,
o ceapă,
2 linguri de ulei vegetal,
o lingură de pasta de tomate,
o lingură de făină,
3 linguri de orez,
verdeață, sare și piper după gust.
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.
Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi.
Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu