Cartofii cu șuncă la cuptor reprezintă un fel de mâncare extrem de delicios. Se prepară foarte ușor. Iată rețeta.
Ingrediente
- cartofi 10 buc
- ceapă 2 buc
- morcov 4 buc
- pătrunjel verde 1 legătură
- caşcaval ras 50 g
- şuncă 12 felii
- ouă 6 buc
- cremă de brânză 150 g
- caşcaval 12 felii
- mozzarella 200 g
- sare şi piper
- rozmarin
- boia de ardei dulce
Vezi și: Cum pui sfecla roșie la murat. Cea mai simplă rețetă
Cum se prepară
Curăţaţi şi daţi cartofii pe răzătoare. Scurgeţi bine cu mâna cartofii raşi şi puneţi-i într-un castron mare. Adăugaţi morcovul ras, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt, caşcavalul ras, rozmarin, boiaua, sare şi piper.
Amestecaţi bine totul. Aşezaţi în tava de cuptor hârtie de copt. Puneţi compoziţia în tavă şi nivelaţi bine cu o lingură. Băgaţi la cuptor 30 minute, la 180 grade. Când este gata, şi răsturnaţi pe un fund. Îndepărtaţi hârtia de copt.
Vezi și: Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!
Tăiaţi în 3 rânduri şi 4 coloane egale. Întindeţi crema de brânză pe fiecare felie. Puneţi câtă o felie de şuncă, una de caşcaval şi încă una de şuncă pe fiecare din cele 6 bucăţi din mijloc. Întoarceţi bucăţile din lateral peste bucăţile din mijloc.
Puneţi în tava de cuptor cele 6 bucăţi obţinute. Deasupra puneţi mozzarella rasă. Băgaţi la cuptor 10 minute la 200 de grade. Serviţi cald simplu sau cu sos de roşii.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu